Sherlock Holmes 3 is onderweg en zal verschijnen in 2020

Redactie 8 mei 2018 Entertainment

Met een scherp oog voor detail en een soms iets te losse tong slurpt de altijd stijlvolle Sherlock Holmes alle aandacht op in elke ruimte waarin hij zich begeeft. De meesterspeurneus is samen met zijn maatje Dr John Watson weer terug  om mysteries op te lossen. In 2020 zal Sherlock Holmes 3 verschijnen, met Robert Downey Jr en Jude Law, die de hoofdrollen van het turbulente detective duo weer voor hun rekening nemen. 

Zeven jaar geleden verscheen het vorige en tweede deel van de Sherlock Holmes films met Robert Downey Jr als de detective. Volgens Entertainment Weekly zijn zowel Robert als Jude aan boort om ook een succesvol derde deel neer te zetten.

Crew Sherlock Holmes 3

Narcos co-creator Chris Brancato is bezig met het script, dat beloofd alvast veel goeds.  Verder is het nog niet duidelijk of Guy Ritchie ook het derde deel gaat regisseren. Hij was verantwoordelijk voor Sherlock Holmes en Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Het is vrij logisch dat Warner Bros een Sherlock Holmes 3 wilt realiseren. Na zeven jaar zijn we weer toe aan een speurneuzen film en de vorige twee films brachten samen meer dan 1 miljard dollar op.

Robert Downey Jr als Sherlock Holmes en Jude Law als Dr John Watson

De dood van Sherlock Holmes

Op het einde van deel twee leek het alsof Holmes dood was gegaan. We zien een scene van zijn begrafenis en Watson die een emotioneel stukje over zijn vriend schrijft op zijn typmachine. Dan wordt er een pakketje bezorgd met een soort adem-apparaatje waardoor de intentie gewekt wordt dat Holmes het misschien toch overleefd heeft. Als Watson de kamer verlaat zien we dat Holmes, verkleed als stoel, toch nog leeft en hoe hij een vraagteken zet achter Watson zijn laatste woorden op het papier. Er stond “The End” maar Holmes maakt daar dus “The End?” van. Dit was al een mooie hint dat we nog een film konden verwachten, na zeven jaar sinds die film is het moment eindelijk daar.

Jude Law

Het leek even spannend of er ooit een derde deel zou komen. Jude Law zei ooit tegen Empire het volgende erover: “Ik denk dat Warner Bros een tweede deel wilt, wij als een team willen er ook nog eentje. We willen dat het nog beter wordt dan de vorige twee films. We willen het slimmer en pienterder maken, maar in dezelfde stijl. Het is een langzaam proces. We zijn allemaal erg druk. Iedereen bij elkaar krijgen om het project aan te gaan kost meer tijd dan we hadden gehoopt.”

De acteurs zijn ook druk geweest. Robert Downey Jr heeft de afgelopen jaren zijn handen vol gehad aan alle Marvel films. Hij verscheen als Iron man in The Avengers, Iron Man 3, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War, Spider-man: Homecoming en Avengers: Infinity War. Nu hebben ze eindelijk weer tijd en de film zal volgens de studio verschijnen in december 2020.

Reageer op artikel:
Sherlock Holmes 3 is onderweg en zal verschijnen in 2020
Sluiten