Q&A met Sanne de Kramer over haatreacties en modellenwerk

In 2017 deed Sanne de Kramer mee aan Holland’s Next Top Model. Ze schopte het kneiterver en doet het nu onwijs goed als model. In de FHM500 steeg ze binnen twee jaar tijd van plek 132 naar de top-50. Dit jaar shined ze op plekje nummero 40. Maar, hoe is het eigenlijk om model te zijn en hoe is haar deelname aan Hollands Next Top Model haar bevallen? Wij mochten haar spreken en vroegen haar het hemd van het lijf. 

Hey Sanne, gefeliciteerd met je plek in de FHM500!
Ja, dankjewel! Plek 40, dat vind ik echt heel nice.

Wat vind je eigenlijk van de FHM500?
Ik vind het idee gewoon heel erg leuk. Zelf vind ik het een hele leuke verkiezing. Je wil toch bovenaan komen te staan, daar streef je naar. Dat vind ik wel heel interessant.

Wat vind jij het mooist aan de vrouw?
Heel eerlijk gezegd vind ik het bij een vrouw het mooist als ze zelfverzekerd is en als ze zo ook gewoon overkomt. Dat ze gewoon weet waar ze staat en dat ze trots is op zichzelf. Ik heb niet echt iets wat ik perse het mooiste vind aan een vrouw, op zelfverzekerdheid na dan. Ik vind het belangrijk dat een vrouw zich mooi maakt voor zichzelf, dat werkt ook wel voor je eigen geluk. Nu met de corona kun je hele dagen in bed liggen of met je joggingbroek op de bank liggen, maar je kunt je ook even opmaken zodat je er voor jezelf een stuk leuker uit ziet. Dan voel je jezelf ook gewoon beter.

View this post on Instagram

xoxo

A post shared by Sanne de Kramer (@sanne) on

Je hebt meegedaan aan Holland’s Next Top Model, hoe was dat?
Ja, dat was heel leuk! Het was een goede ervaring, ik heb heel veel leuke, nieuwe mensen ontmoet. Ik ging er niet in als: “ik moet winnen.” Uiteindelijk ben ik wel ver gekomen. Het was een goede les, ik ben er heel volwassen uitgekomen. Ik was altijd gewoon een 17-jarige en ben door dit meteen in de grotemensenwereld terecht gekomen. Bijvoorbeeld voor mijn werk, op mijn 17e vloog ik de hele wereld rond, terwijl mijn klasgenoten nog gewoon op school zaten. Ik ben echt mega blij met mijn werk.

In jouw seizoen was de groep best hecht, spreek je de oud-deelnemers nog wel eens?
Eigenlijk nog wel. Ik ben een tijdje geleden met Ritse naar New York gegaan voor een opdracht. Met Montell heb ik geen contact meer, ik heb hem voor de laatste keer gezien bij de laatste finale van Hollands Next Top Model. Milan spreek ik wel nog en Latanya woont bij mij om de hoek, dus die zie en spreek ik ook nog.

Wat heb je geleerd bij Holland’s Next Top Model?
Kijk, tijdens het programma heb ik heel veel over me heen gehad. Er werd gezegd dat er veel werd gepest in dat seizoen, terwijl dat helemaal niet waar was. Daardoor ben ik heel volwassen met dingen om leren gaan. Alles wat er tegen me werd gezegd, heb ik langs me heen laten gaan. Ik had nog nooit haat gekregen. De tweede aflevering voelde ik me heel rot. Daarna was het iedere maandag weer raak. Tegenwoordig kan ik beter tegen alle haat, ik kijk er nu niet eens meer van op als iemand iets gemeens tegen me zegt. Ik ben gewoon volwassen geworden in de omgang met dingen. Als 17-jarig meisje trek je je snel aan van wat mensen van je zeggen, nu boeit het me niet meer wat mensen tegen me zeggen. Komt ook omdat ik wat ouder ben, als je jonger bent maak je je, denk ik, sneller druk om wat mensen van je vinden. Er was een aflevering waarin ik een opmerking zei waardoor ik veel haat kreeg. Ik moest zelfs de reacties onder mijn Instagramfoto uitzetten, omdat het anders niet meer te doen was.

View this post on Instagram

Hi ?

A post shared by Sanne de Kramer (@sanne) on

Wat is de vetste shoot die je ooit hebt gedaan?
Ik vind eigenlijk alles wat ik doe wel heel leuk, maar vooral de campagnes. Ik heb laatst een superleuke campagne gehad met Givenchy, die was echt heel nice. Online is eigenlijk gewoon voorkant, zijkant, achterkant. Bij campagnes shoot je een paar outfits en gaat het echt om de perfecte foto. Laatst heb ik ook een Hunkemöllercampagne geschoten, dat wilde ik ook altijd wel eens doen. Ik ben vaak in het buitenland en wilde ook in Nederland een job doen. Er komen ook nog heel veel leuke dingen aan! Er komt bijvoorbeeld een Benneton parfumreclame wereldwijd.

Heb je nog shoots op je bucketlist staan?
Ik wilde altijd al een parfumreclame voor een groot merk schieten. Ik dacht toen aan Gucci enzo, Benneton kende ik nog niet echt. Maar toen kwam deze kans en dacht ik: ja dit is eigenlijk wat ik wilde, een parfumreclame op TV. Dit is met een video, dat is echt wat ik wilde.

 Wat was je gaan doen als je geen model was geworden?
Ik ben altijd al met fashion bezig geweest. Vroeger maakte ik met mijn oma joggingbroeken voor de gymles. Ik vond die broeken namelijk te jongensachtig, ik wilde er glittertjes op. Daarna ging ik me verdiepen in wat ik wilde doen na de middelbare school en nam een kijkje op de modeacademie. Ik was daar en zag toen dat het eigenlijk alleen maar naaien en tekenen is. Als er twee dingen zijn die ik niet kan, is dat het wel. Ik ben helemaal niet creatief. Ik wist altijd al dat ik model wilde worden, maar de lat lag voor mij heel hoog. Ik wist nooit hoe ik dit ging doen, uiteindelijk is me dat dus gelukt. Als ik geen model was geworden, dan was ik voor de stewardessopleiding gaan doen. Misschien is dat reizen er toch wel een beetje ingebleven, haha.

 Wie is jouw grootste voorbeeld?
Ik denk toch wel Adriana Lima. Ik vind haar heel knap. Ik word ook vaak vergeleken met haar, dus misschien dat ik haar als een voorbeeld zie en ik denk van: oh dat wil ik ook. Ik ken haar niet zo heel goed, maar als ik zie wat ze doet, lijkt me dat wel nice. Naomi Campbell is ook wel een voorbeeld.

View this post on Instagram

xoxo

A post shared by Sanne de Kramer (@sanne) on

Hoe hoop je dat jouw leven er over 10 jaar uitziet?
Ik hoop dat ik over 10 jaar misschien wel kinderen heb. Mijn moeder is heel jong, ze was 23, bevallen van mij. De band die ik met mijn moeder heb is heel bijzonder. Ze is niet alleen mijn moeder, maar ook echt een vriendin. Ze gaat heel erg mee met de tijd, we kijken samen programma’s die andere moeders dan weer niet zouden kijken. Ik wilde ook op mijn 23ste kinderen, maar ik denk dat ik toch nog even wacht omdat ik eerst aan mijn carrière wil werken. Mijn moeder was zelf ook model, gelukkig kon ze haar eigen bedrijf opzetten omdat ze haar school heeft afgemaakt. Ik ben gestopt met school toen ik 17 was. Ik heb dus geen diploma’s gehaald omdat ik dit werk zo graag wilde doen. In het modellenwerk een kind krijgen, je ligt er dan toch een tijdje uit. Misschien is op mijn 27ste een kind krijgen toch een beter plan.

Ga je ooit nog genoeg krijgen van het modellenwerk?
Ik denk het eerlijk gezegd niet. Er zit zoveel variatie in je werk en je komt elke dag ergens anders. Ik zou echt niet iets willen doen waarbij je elke dag hetzelfde moet doen. Mijn vader is presentator, dus die kant zou ik op zich nog wel op willen gaan, of acteren dat lijkt me ook leuk. Maar ik zou altijd wel in het modellenwereldje willen blijven. Misschien dat ik er ooit nog wel dingen bij ga doen, maar ik zou er niet mee willen stoppen. Ik heb laatst ook geshoot met een oma van 70 voor een haarmerk. Die reist nog steeds de hele wereld rond en ze was nog heel mooi!

Welke drie vrouwen vind jij het mooist?
Ik vind Romee Strijd heel mooi. Doutzen Kroes vind ik ook altijd heel mooi. Toch gek dat ik blonde vrouwen zo mooi vind, terwijl ik zelf brunette ben. Beyonce vind ik trouwens ook echt prachtig, zij is geweldig.

Favorieten van

Sport: Paardensport
Eten: Stamppot met een stukje vlees
Land: Nederland en Curaçao
Dier: Pandabeer
Auto: Fiat500

FHM500

Wil je na dit interview Sanne de Kramer bewonderen in de FHM500? Snappen we! Je kunt het blad hier bestellen. Bij aankoop van een TABAC-product krijg je het magazine helemaal gratis. Dat is nog eens mooi meegenomen, niet?

Tekst: Robin Verschuuren

Reageer op artikel:
Q&A met Sanne de Kramer over haatreacties en modellenwerk
Sluiten