Babel vraagt Elon Musk zo vriendelijk te zijn boete van 12 jaar geleden terug te betalen

Ryan Babel is nog altijd messcherp. We horen op het gebied van voetbal eigenlijk nooit meer iets van hem, maar op X aka Twitter laat Babel nog wel van zich horen. Babel vindt namelijk dat X-eigenaar Elon Musk hem 10.000 pond schuldig is. En geloof het of niet, maar misschien heeft de buitenspeler nog wel gelijk ook.

Elon Musk

Elon Musk heeft namelijk een belofte gedaan aan alle gebruikers van het platform X. Mocht je in het verleden ooit een boete van je werk hebben gekregen door iets wat je hebt gedeeld op X? Dan neemt Elon Musk de juridische rekening op zich. Volgens Musk speelt de hoogte van het bedrag geen enkele rol. Dat zijn grote woorden van Elon.

De boete van Babel

Wie A zegt, moet ook B zeggen. Dat moet Babel ook gedacht hebben. Hij heeft in 2011 namelijk een fikse boete gekregen van de FA, de Engelse voetbalbond. Babel stond toen nog onder contract bij Liverpool en hij vond dat scheidsrechter Howard Webb (je weet wel, die gast die ook onze WK-finale floot…) The Reds flink benadeelde in de wedstrijd tegen Manchester United. Zo stuurde Webb Steven Gerrard van het veld met een rode kaart, tot woede van de Liverpool-fans. Babel liet het er niet bij zitten en tweette een foto van Webb in een Man U-shirt. Hier moesten wij best om gniffelen, maar de FA vond dit een stuk minder grappig en legde Babel een flinke boete op van 10.000 pond.

Terugbetalen

Babel is de boete nog niet vergeten en vraagt zich nu openlijk af of Elon Musk hem een handje kan helpen. ‘Denken jullie dat ik mijn Howard Webb-boete van 10.000 pond kan terug claimen? Vroeg ik me gewoon af’, schrijft de aanvaller van Eyüpspor op X. Eigenlijk kunnen we Ryan niet meer dan gelijk geven. We zijn heel benieuwd of Elon Musk de daad bij het woord voegt en Babel netjes terugbetaald.

Reageer op artikel:
Babel vraagt Elon Musk zo vriendelijk te zijn boete van 12 jaar geleden terug te betalen
Sluiten