Je moet gaan reserveren in de trein om drukte te voorkomen

Wil je deze zomer lekker met de trein naar het buitenland? Dan moet je reserveren. Een dagje naar Brussel, Antwerpen of Düsseldorf moet je dus goed gaan plannen. De NS heeft het helemaal gehad met overvolle treinen met mensen die even een dagje in onze buurlanden willen koekeloeren. En dus moet je nu precies gaan vertellen wanneer je wil reizen.

Vorig jaar hadden we het met zijn allen ineens helemaal uitgevonden. De steden net over de grens zijn hartstikke leuk. En dus gingen we massaal. Je snapt zelf al wel wat dat oplevert: mokerdrukke treinen. Het is natuurlijk al klote als je naar je werk gaat en je kunt weer op het richeltje van de deur gaan chillen. Maar als je even een ontspannen dagje weg wil, is het helemaal ruk als je geen zitplek hebt. Dat vond de NS ook en dus kwamen ze met een oplossing.

Reserveren in de trein

Voor grote internationale treinen als de Thalys en de ICE moest je al een plek reserveren. Dat gaat onze nationale spoorwegmaatschappij nu dus ook doen met de internationale Intercity’s. Dan heb je dus gegarandeerd een plekje om te zitten, maar vol is ook vol. En als je je trein hebt gemist, heb je pech. Dan kun je niet gewoon de volgende nemen. Daarvoor mag je eerste weer langs de ticketautomaat.

Mocht je trein nu uitvallen (dat gebeurt bij de NS namelijk nog wel eens) mag je wel gewoon de volgende nemen. Dit alles is bedoeld om de reizigers gelijkmatiger te verdelen, waardoor iedereen braaf op een stoeltje kan zitten. De maatregel gaat in op 11 juni en het is nog niet duidelijk hoelang ‘ie duurt.

Reageer op artikel:
Je moet gaan reserveren in de trein om drukte te voorkomen
Sluiten