Puck Moonen is de Mooiste Sportvrouw van Nederland

Redactie 31 mei 2017 Girls

Afgelopen week was een goede week voor de wielerliefhebbers en mensen uit het zuiden van Nederland. Tom Dumoulin won als eerste Nederlander ooit de Giro d’Italia. “Mooier dan dit wordt het niet. Het was zo’n zenuwslopende dag. Ik was poepnerveus,” aldus de 26-jarige Maastrichtenaar. Een ongekende prestatie wat zomaar weer jaren kan duren voordat de laatste keer kan zijn dat een Nederlander dit flikt. En dan te bedenken dat de grootste prijs deze week door een andere wielrenster werd behaald!

We hebben veel mooie sporters in ons land. Denk maar eens aan hockeyheldin Ellen Hoog, bladerunner Marlou van Rhijn of handbalgoalie Tess Wester. Maar, er kan maar een de winnaar zijn. Handjes op elkaar voor Puck Moonen! Vorige week werd ze op het FHM500-festijn gehuldigd als Mooiste Sportvrouw van Nederland. Wij verrasten haar onlangs in haar woonplaats Liempde met haar eretitel:

Ze fietst pas een paar jaar, maar is nu al gecontracteerd bij een Belgische ploeg. Talent heeft ze, ambitie ook: “Ik kom pas net kijken, hè. Ik geef mijzelf nog een paar jaar voordat ik een grote ronde win,” zei ze onlangs tegen het Brabants Dagblad. Ze kon natuurlijk ook niet weten dat ze verkozen zou worden tot mooiste sportvrouw van het land. Wij snappen dat maar al te goed! Na zoveel feest is er des te meer reden om nog even een belletje te plegen met de Mooiste Sportvrouw van ‘t land. Heb je trouwens dat blad al gekocht? Niet te lang mee wachten he! Nu bij Etos verkrijgbaar of anders hier online.

Puck! Vertel eens, hoe is het om tot Mooiste Sportvrouw van Nederland te worden uitgekozen?
Dat is een hele eer. Ik had eerst niet in de gaten hoe groot het eigenlijk is. Totdat ik op het FHM-feest was. Het was net een soort TMF-Awards met veel BN’ers en een rode loper. Daarna besef je pas wat voor eer het is om in die lijst te staan en dan ook nog op zo’n hoge plaats. Ik sta tussen allemaal mooie beroemde vrouwen en prachtige topmodellen.

Heb je al veel reacties gekregen?
Ja, vooral heel veel positieve reacties. Dat is leuk. Een hele hoop mensen die zeiden ‘terecht, voor mij ben je de mooiste sportvrouw van de wereld’ of  ‘Voor mij ben je de mooiste vrouw van Nederland’, dat is natuurlijk heel leuk om te horen.

Last wednesday was amazing at the @fhm_nederland awards? I might have won in the Sports category, but probably won 'worst poser', 'messy hair' and 'most awkward' too? Photo by @michaelgraste

A post shared by Puck Moonen (@puckmoonen) on

Hoe is het begonnen dat je zo populair bent geworden?
Twee jaar geleden had ik al redelijk wat volgers op Instagram. Daarna ben ik nog best wel wat afgevallen en toen begonnen mensen mij steeds meer op te merken. Een krant in België was de eerste, die een artikel over mij schreven nadat bekend werd dat ik verkering had met mijn vriend (Eli Iserbyt, bekende Belgische wielrenner, red.). Daarna kwam ik ik in alle Belgische kranten. En toen kwam Dumpert. Zij zijn nog steeds fan van mij geloof ik, gister stond er ook weer een foto op, haha.

Wat vind je ervan dat zoveel websites aandacht aan je besteden?
Ja, aan de ene kant is dat wel leuk. Aan de andere kant komen er ook heel veel negatieve reacties bij kijken. Reaguurders van Dumpert zijn niet altijd even aardig, haha. Het motiveert mij alleen maar meer om nog harder fietsen. Er zijn veel mensen die zeggen dat ik alleen maar veel aandacht krijg vanwege mijn uiterlijk, maar niet hard kan fietsen. Maar dat is helemaal niet waar. Ik ben dan alleen maar extra getergd om hun ongelijk te bewijzen.

Laat ze maar lullen hoor! Wie vind jij de mooiste sportvrouw van ons land?
Ik vind Naomi van As wel een leuke. Ik vind haar heel tof. Samen met Sven Kramer zijn ze echt zo’n power koppel. Zij hebben ook al een heel mooi palmares opgebouwd. Maar er zijn ook heel veel knappe wielrensters hoor. Esra Tromp bijvoorbeeld, prof wielrenster bij Park Hotel Valkenburg.

So excited about the results of the photoshoot I did last week with the incredibly talented @dwlpowell ?? More is coming over the next weeks!

A post shared by Puck Moonen (@puckmoonen) on

Hoe gaat het nu met het wielrennen?
Goed. Ik heb laatst goede uitslagen gereden in de grotere wedstrijden. Ik ben nog steeds altijd een van de jongsten in het peloton. Elke keer als ik tussen die groten rij is het een nieuwe ervaring, maar het gaat heel goed op dit moment.

Wat staat er op de planning?
Ik ben nu aan het voorbereiden op de Nederlandse kampioenschappen en op de La Course, dat is eigenlijk een etappe voor vrouwen tijdens de Tour de France, met aankomst op de Col d’Izoard.

Wat voor wielrenster ben je eigenlijk?
Ik ben meer een klimmer en tijdrijden zou ik ook moeten kunnen. Ik val veel aan. Ik ben in elk geval absoluut geen sprinter. Daar ben ik niet explosief genoeg voor. Marianne Vos is een voorbeeld voor mij. In elke discipline van het wielrennen is ze goed. Mountainbiken, crossen, op de weg. Ze kan sprinten en bergop fietsen. Heel allround. En ze heeft veel betekend voor het vrouwenwielrennen. Ik hoop dat ook allemaal te mogen bereiken.

Het is je van harte gegund Puck, succes op de fiets deze zomer en geniet van je titel! En jullie lieve lezers, zorg dat je die FHM500 in huis haalt. Beste tijdschrift van de zomer! Je scoort ‘m bij Etos of bestelt ‘m hier online.

Hard work is paying off and my shape is improving nicely. The huge amount of support I have this season has changed my game. Happy to have so much confidence from the team @lotto_soudal , trainer @trainsharp and @iserbyteli ?? ? by @dwlpowell

A post shared by Puck Moonen (@puckmoonen) on

Perfect restday after hurting my back in yesterday's race?? Got these cute new sunglasses from @optiekmoonen (yes, they're close family!)?

A post shared by Puck Moonen (@puckmoonen) on

Very good test today! Made a HUGE step comparing to the test I did last december. Time to work towards new goals now with @trainsharp ??

A post shared by Puck Moonen (@puckmoonen) on

Reageer op artikel:
Puck Moonen is de Mooiste Sportvrouw van Nederland
Sluiten