Komt de PlayStation 5 Pro eerder uit dan GTA 6?

Wacht jij ook al jarenlang op GTA 6? Sony zorgt ervoor dat jij de nieuwste game kunt spelen op een console die zelfs nieuwer is dan je had verwacht. Vier jaar na de release van de reguliere PlayStation 5 lijkt er namelijk een vernieuwde versie van de console uit te komen: de PlayStation 5 Pro.

Het is geen primeur dat Sony met een Pro versie van hun spelcomputer op de markt komt. Dit gebeurde bij de vorige generatie van de PlaySation namelijk ook al. Die opvolger kwam echter sneller dan deze keer. De PlayStation 4 pro kwam namelijk drie jaar na de release van de reguliere PlayStation 4 uit. Analisten verwachten dat de release van de nieuwe spelcomputer in de tweede helft van 2024 plaats zal gaan vinden.

What’s new?

De grote vraag die ons rest is natuurlijk: wat is er anders aan de Pro versie van de PlayStation 5? Naar alle waarschijnlijkheid zal de nieuwe console een betere processor hebben en dus beschikken over betere hardware dan zijn voorganger. Dit zou een slimme zet zijn in de aanloop naar de langverwachte release van GTA 6. Dit spel is aangekondigd voor 2025. Het gaat een spel zijn waarvan verwacht wordt dat het de hele game-industrie een boost zal gaan geven.

Kost dat?

Toen de PlayStation 4 vernieuwd werd, ging de prijs omhoog met zo’n 50 euro. Analisten verwachten bij de PlayStation 5 dezelfde prijsstijging. Wat ze niet verwachten, is dat de prijs van de reguliere console omlaag zal gaan. Sony zou namelijk veel winsten goed te maken hebben met betrekking tot de verkoop van de PlayStation 5. Toen deze net op de markt kwam kampte de wereld met een groot chiptekort. Hierdoor lag de productie van de langverwachte console een tijdje op zijn gat. Sony liet onlangs ook weten dat de PlayStation 5 zijn laatste levensfase inging, ze verwachten dat de sales gaan dalen van 25 miljoen naar 21 miljoen, aan het einde van dit jaar.

Reageer op artikel:
Komt de PlayStation 5 Pro eerder uit dan GTA 6?
Sluiten