Oud-Feyenoorder Edgar Ié liet zijn tweelingbroer spelen zonder dat iemand het wist

Een opvallend fenomeen uit Roemenië. Misschien dat een aantal fans uit 010 hem nog wel kennen: Edgar Ié. Hij heeft in het verleden eventjes gespeeld voor Feyenoord. Tegenwoordig speelt hij bij de Roemeens FC Dinamo. Hoewel hij er pas 2 maanden speelt, gaat het niet echt lekker. De geruchten luiden nu dat hij z’n tweelingbroer heeft laten spelen.

Het klinkt eigenlijk te gek voor woorden. Je tweelingbroer een professionele voetbalwedstrijd laten spelen. In Roemenië zijn er sterke twijfels over de identiteit van Ié. Een bizar verhaal, als je het ons vraagt.

De echte Edgar Ié?

Er zijn nogal wat redenen om aan te nemen dat de echte Edgar Ié helemaal niet in Roemenië te vinden is. Aan het begin van 2024 was Ié clubloos. Op 18 februari tekende hij een contract bij DC Dinamo. Heel toevallig werd zijn tweelingbroer in diezelfde periode ook de laan uitgestuurd in het regionale voetbal.

Verder is het zo dat Edgar Ié volgens de club prima Engels zou spreken. In de praktijk gaat het wat anders, want de Ié die in Roemenië loopt, spreekt geen woord Engels. Daarnaast zou Ié ook een auto van de club krijgen, maar dan moest hij even zijn legitimatiebewijs laten zien. Naar verluidt weigerde hij z’n ID te geven.

Bewijs

De club is nu aan het overwegen om een DNA-test te doen om te kunnen vaststellen of ze de échte Edgar Ié hebben. Als blijkt dat zijn tweelingbroer speelt, dan zouden de wedstrijden reglementair verloren worden verklaard waarin hij heeft gespeeld.

Ontkennen

De organisatie van de Roemeense voetbalcompetitie blijft neutraal in deze kwestie. Bestuurslid Andrei Nicolescu haalde uit naar de journaliste die kwam met dit verhaal. Nicolescu spreekt van een ‘geconcentreerde aanval op Dinamo’. Volgens Nicolescu was het niemand anders dan Edgar Ié die speelt voor de club, niet zijn tweelingbroer.

Reageer op artikel:
Oud-Feyenoorder Edgar Ié liet zijn tweelingbroer spelen zonder dat iemand het wist
Sluiten