In dit thuisshirt gaat Oranje het EK binnenslepen

Met een team vol talenten gecombineerd met de ervaren jongens moet het gaan gebeuren aankomende zomer. We snakken allemaal weer naar die felbegeerde EK-titel. Met Ronald Koeman als trainer, die in 1988 zelf de titel voor het eerst prolongeerde. Daarnaast hebben we jongens als Virgil van Dijk en Frenkie de Jong, dus gaan we een veelbelovende zomer tegemoet. Natuurlijk moeten onze Oranje-sterren er ook fashionable bijlopen. Daar hoeven we ons nu geen zorgen meer om te maken, want het thuisshirt dat ze gaan dragen is gelekt.

Footy Headlines, die over het algemeen wel betrouwbaar is, heeft het thuisshirt van het Nederlands elftal online gezet. Het shirt zelf wordt traditiegetrouw pas in maart officieel gepresenteerd, tijdens de laatste oefeninterlands. Echter kunnen we er al eerder een kijkje naar nemen.

Thuisshirt Oranje

Met het oude vertrouwde Nike logo links op de borst en de Oranje leeuw rechts, is het design dit keer lekker simpel en modern. Ditmaal geen keuze voor patronen, maar gewoon strak oranje. Verder maken die details in marineblauw en teal ‘t helemaal af als je het ons vraagt. Hier gaan wij even mooi Oranje mee aanmoedigen komende zomer.

Uitshirt Oranje

De uitwedstrijden worden uiteraard in een ander tenuetje gespeeld. Eerder wist Footy Headlines het uitshirt al te lekken. Deze is donkerblauw. Verder is hier is wel gekozen voor een opvallend patroon waar oranje en lichtblauwe accenten in terugkomen.

Nederlands elftal uittenue

Eerste optredens en het EK

In aanloop naar het EK staat Oranje op 22 maart in de Johan Cruijff ArenA tegenover Schotland voor een oefenpotje. Daar blijft het niet bij, want vier dagen later gaan bondscoach Ronald Koeman en onze mannen naar Frankfurt voor een vriendschappelijke wedstrijd tegen onze rivalen uit Duitsland. Hier zal het EK ook plaatsvinden komende zomer.

De aftrap van de EK-poulefase voor Nederland is op 16 juni in Duitsland tegen de winnaar van de play-offs: Polen, Wales, Finland of Estland. Daarna gaan we door met de groepswedstrijden tegen Frankrijk op 21 juni en Oostenrijk op 25 juni. Het wordt een hete zomer, mannen!

Reageer op artikel:
In dit thuisshirt gaat Oranje het EK binnenslepen
Sluiten