Vrouw verbrast bijna 400.000 dollar aan Covid 19-compensatie en moet nu de bak in

aug 21 2023, 21:00 Nieuws
covid
Een vrouw uit Miami dacht een mooi slaatje te slaan uit de compensatie die ze kreeg vanwege het plotselinge uitbreken van de pandemie. Ze kreeg maar liefst 381.000 dollar uitgeleend om haar vastgoedbedrijf te 'redden'. De vrouw genaamd Daniela Rendon werd veroordeeld tot 3,5 jaar cel nadat ze een schuldbekentenis aflegde afgelopen april.
Ze ging hierbij heel sluw te werk want door middel van het vervalsen van papieren leek het alsof het bedrijf grote was dan het werkelijk was. Nadat ze het geld ontvangen had ging ze het gelijk volop uitgeven. Zo ging ze onder meer een 2021 Bentley Bentayga leasen, een duur appartementen huren aan de Biscayne Bay en ging ze naar allerlei schoonheidsalons. Niet echt de bedoeling van de noodhulp natuurlijk. Het duurde dan ook niet lang totdat de autoriteiten ontdekten dat Rendon de boel aan het bedonderen was en toen was het uit met de pret.
Rendon vertelde in de rechtbank dat ze spijt had van haar acties, omdat ze besefte dat ze de situatie voor mensen die het geld echt verdienen lastiger maakte. Na het uitzitten van haar straf moet ze een bedrag van 198.990 dollar terugbetalen. Dankzij een schuldbrief van maar liefst 30 pagina's besloot de rechtbank tot een milde straf te komen. Het was namelijk een optie dat ze tot 20 jaar werd veroordeeld, zoals blijkt uit onderstaande video.
Delen met
Ook interessant