Kijkers worden massaal vegan na het zien van nieuwe Netflix-docu

aug 08 2023, 11:00 Nieuws
poisoned
Vorige week (2 augustus) heeft Netflix een nieuwe documentaire onthuld die voor veel ophef zorgt: Poisoned: The Dirty Truth About Your Food . In deze documentaire krijg je een kijkje achter de schermen bij de Amerikaanse voedselindustrie.
Veel kijkers raken vervolgens geshockeerd door wat ze te zien krijgen. Sommigen gaan zelfs zo ver dat ze zweren nooit meer vlees te gaan eten na het zien van de onsmakelijke beelden. Zo wordt dankzij de docu duidelijk dat voor veel producenten de volksgezondheid minder belangrijk is dan winst maken. Hierdoor kunnen alledaagse producten zoals spinazie, kip en pinda's dodelijke ziektes zoals salmonella en e. coli veroorzaken. Dit zorgt ervoor dat maar liefst 48 miljoen Amerikanen per jaar ziek worden vanwege slecht voedsel. Zo worden er voorbeelden aangehaald waarin jonge, gezonde mensen binnen 48 uur volledig aftakelen en hun leven vernield zien worden. Daarnaast doen inspecteurs te weinig moeite om voedsel veilig te houden. Ook is er veel kritiek op de Amerikaanse overheid die niet genoeg doet om deze problemen op te lossen.
En hoewel er wordt gefocust op de Amerikaanse voedselindustrie, hebben wij daar ook last van. De Europese Unie is namelijk een van de grootste afzetmarkten van de Amerikanen, denk dan aan producten zoals groente. Een extra probleem hierbij is dat je vlees in ieder geval kan verwarmen tot hoge temperaturen. Bij groente is dit niet altijd mogelijk.

De trailer van Poisoned

Check hier de trailer:
Hieronder zie je wat voorbeelden van de reacties:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Delen met
Ook interessant