Dankzij deze nieuwe functie op Google Maps verdwaal je nooit meer

redactie 24 Aug 2019 Entertainment

Nu durven wij van onszelf te zeggen dat we een aardig goed oriëntatievermogen hebben, maar het is toch handig om te weten dat – stel je belandt in ergens in de middle of nowhere- je weer goed terecht komt. Hartstikke handig dus zo’n navigatie-app als Google Maps, maar het is soms toch een beetje uitvogelen welke kant je op moet. Gelukkig is dit met de nieuwe functie van Google Maps verleden tijd.

Google Maps Live View

Google heeft aan het begin van deze maand een nieuwe functie aan Google Maps toegevoegd. Met Google Maps Live View kan je met de camera van je telefoon zien welke kant je op moet. Je scant met je camera de omgeving en als Google deze herkent geeft de app aan in welke richting je moet gaan. De omgeving om je heen wordt op het beeldscherm getoond en Google vult deze aan met pijlen en richtingaanwijzers. Zo loop je dus nooit meer verkeerd.

Hoe werkt het?

De Google Maps Live View is beschikbaar op alle iPhones vanaf de 6s en de iPad Pro’s en de iPad 9.7-inch en de iPads die nieuwer zijn dan deze.Je kunt de functie inschakelen door een wandelroute op te zoeken en op ‘Live View’ of ‘Live Weergave’ te klikken. Google Maps Live View is te gebruiken in elke wandelstraat die op Google Street View te zien is. Dankzij augmented reality (AR) kan je heel goed zien waar je bent en weet je gelijk welke kant je op moet lopen. De functie werkt dus alleen niet op autowegen.

Test

De functie is trouwens nog niet bij iedereen beschikbaar. De ‘Live View’ bevindt zich nog in de testfase. Langzaamaan wordt de nieuwe optie uitgerold, dus het is een kwestie van tijd dat je ‘t kunt gebruiken.

Reageer op artikel:
Dankzij deze nieuwe functie op Google Maps verdwaal je nooit meer
Sluiten