Volgens critici is er te veel naakt in nieuwe thriller met Emily Ratajkowski en Natalie Dormer

Redactie 10 jul 2018 Entertainment

In de nieuwe triller van de film ‘In Darkness’ zien we Game of Thrones actrice Natalie Dormer als een blinde vrouw genaamd Sofia. Haar prachtige en mysterieuze buurvrouw Veronique, gespeeld door Emily Ratajkowski, wordt vermoord waardoor Sofia zelf ook in de problemen komt. De trailer ziet er spannend uit, maar de film krijgt kritiek over de ‘overbodige’ naaktscènes die erin voorkomen. We hebben de film nog niet gezien, maar we kunnen ons in elk geval nu al niet vinden in de kritiek.

Onnodig naakt

Critici waren niet super enthousiast over de film, alhoewel ze de performance van Natalie Dormer wel goed vonden. Velen hadden echter problemen met het neppe Europese accent van Emily Ratajkowski. Daarnaast beweren veel critici dat er onnodig naakt in de film verschijnt. Een critici van The Guardian schreef: “In Darkness vindt overal fetisj onderwerpen”. Daarnaast was The Hollywood Reporter ook niet bepaald tevreden. Zij schreven: “De film beïnvloedt zijn normale verhaallijn met gedurfde manieren die onnodig seksistisch zijn. Zo is er een scène waarbij Veronique haar lichaam in een religieus ritueel gewassen wordt. Dit wordt onderbroken door shots van Sofia die aan het douchen is, terwijl er onnodig veel naakt te zien is.”

Natalie Dormer legt uit

Natalie Dormer, die naast acteren ook meeschreef aan het script, verdedigt haar film in een interview met The Guardian. “We hebben allemaal lichamen. In deze film is de seksscène, wat voor mij een liefdesscène is, een metafoor voor de manier waarop mijn personage een connectie heeft met het personage dat door Ed Skrein gespeeld wordt. De douchescène laat ook de tatoeages van mijn personage zien die duidelijk maken dat ze niet is wie je denkt dat ze is.”

Hoort bij het genre

Ze gaat nog evn door: “Als de hoofdpersonen geen duidelijke connectie hebben werkt het verhaal niet. Op beeld moet er een duidelijke fysieke connectie tussen twee hoofdpersonen zijn. Dat was mijn bedoeling. In een thriller moeten de hoofdpersonen samenwerken en seks representeert die connectie. Als je eerlijk bent naar het genre moet je dit laten zien.”

Laten we blij met naakt zijn

Kijk zelf maar wat je ervan vindt. De film bevat een naakte Emily en Natalie, wij kunnen dat onmogelijk als iets ‘slechts’ beschouwen. Wij gaan kijken, mocht je hem ook willen zien dan kun je de film zien op Amazon Prime of downloaden op iTunes. Hier is de trailer:

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Volgens critici is er te veel naakt in nieuwe thriller met Emily Ratajkowski en Natalie Dormer
Sluiten