Naar de andere kant van de wereld in 60 minuten

Redactie 30 Sep 2017 Entertainment

Altijd al willen afreizen naar Australië maar houdt die 21-uur durende vlucht je tegen?  Wellicht hoeft deze reisduur in de nabije toekomst geen obstakel meer te zijn.

De oprichter van Tesla en PayPal, Elon Musk, is er namelijk van overtuigd dat hun nieuwe project er voor zal zorgen dat mensen naar welke plek op aarde dan ook kunnen vliegen binnen 60 minuten. BFR gaat het hypothetische raketvliegtuig heten, dat is kort voor Big Fucking Rocket, geen grap.

Musk presenteerde recentelijk dit bizar vette idee op het astronautencongres in Adelaide, Australië. De raket zou een maximale snelheid van 28.000 kilometer per uur moeten behalen. Wat het dus mogelijk maakt jou vakantieliefje in Verweggistan binnen een mum van tijd te bezoeken.

In tegenstelling tot de andere raketten die Musk’s bedrijf SpaceX creëerde, zou de BFR volledig herbruikbaar moeten worden. Ook is het de bedoeling dat de BFR zichzelf kan voorzien van brandstof, wat ook nodig is als deze naar de maan wordt gestuurd en onder andere de ISS, een andere raket van SpaceX, moet voorzien van nieuwe brandstoffen.

Musk heeft als doel om in 2022 te beginnen met missies naar Mars te sturen met de BFR. Als dat allemaal voorspoedig verloopt, zijn “earth to earth”-tripjes de volgende stap.

Foto: De Volkskrant

The Verge

Reageer op artikel:
Naar de andere kant van de wereld in 60 minuten
Sluiten