300 piraten rennen door Vondelpark voor Movember

Movember is in volle gang. Hoe staat het met jouw snor? Begint het al te kriebelen op je bovenlip? Mis je je baard al? Geen zorgen vriend, hij mag er bijna vanaf. Als je wat leuks wilt zien, dan moet je aanstaande zaterdag naar het Vondelpark in Amsterdam komen, want daar vindt de vijfde editie van de MoRun aka Movember Run plaats!

“De MoRun is een fun run met een serieuze boodschap. Mannen praten niet makkelijk over hun gezondheid met als gevolg dat ziektes vaak laat worden ontdekt. Met de MoRun Amsterdam creëren we op een leuke en positieve manier aandacht voor dit fenomeen”, aldus de nobele initiatiefnemer Hendrik Nuyens.

Dit jaar wordt ‘ie hilarischer dan ooit tevoren, want zeker 300 mannen en vrouwen zullen verkleed als piraat aan de start verschijnen waarna zij een parcours van 5 kilometer afleggen. Dat kan niet anders dan prachtig worden. Uiteraard zijn er de nodige prijzen te verdienen, zoals de award voor beste snor en de beste outfit. De echte fanatiekelingen die gaan natuurlijk voor de titel van Nederlands Kampioen Hardlopen met Snor, dat is dit jaar een officiële titel, want gecertificeerd door de Nederlandse Atletiekunie. Die wil je op je cv hebben staan.

Tot en met 23 november kun je je nog online inschrijven voor de Movember Run Amsterdam. De netto opbrengst van de run wordt overgemaakt naar Stichting Movember. Meer info check je op movemberrun.nl.

Foto: Maikel Thijssen Photography

 

Reageer op artikel:
300 piraten rennen door Vondelpark voor Movember
Sluiten