Michael Jordan’s BMW 850i uit 1991 kan van jou zijn

De iconische BMW 850i uit 1991 van Michael Jordan, een auto die hij gloednieuw kocht en waarin hij tot ’95 rondreed, ligt voor het oprapen op een veiling. We gaan je alle details geven, dit is namelijk meer is dan alleen een auto; het is een stukje sportgeschiedenis dat op vier wielen rolt!

Laat ons je nu voorzien van de laatste informatie over deze schoonheid. Momenteel staat er iets meer dan 30.000 mijl op de teller. De wagen is een mix van MJ’s eigen rij-escapades en wat liefde van de huidige eigenaar. Tja, met zo’n ex-eigenaar heeft de wagen ongetwijfeld een mooi verhaal.

Foto: Bring A Trailer

Heerlijke bak

Deze bad boy, gekleed in Mauritius Blue Metallic, is niet alleen maar een blikvanger; het heeft de kracht die daarbij past. Onder de motorkap spint een 5,0 liter V12-motor, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak, over de ultieme rijervaring gesproken. En die 17 inch meerdelige AC Schnitzer-wielen? Ze voegen een vleugje sportiviteit toe aan een toch al strak design.

Foto: Bring A Trailer

Exterieur

Het exterieur doet denken aan de jaren ’90, compleet met uitklapbare koplampen, mistlampen en een elektrisch bedienbaar schuifdak. Allemaal dingen die we leuk vonden aan die tijd. Maar hier is het hoogtepunt: de carrosseriecomponenten van AC Schnitzer, een erfenis van de vorige eigenaar, geven hem een ​​uniek voordeel dat hem onderscheidt.

Foto’s: Bring A Trailer

Op en top klasse

Stap binnen en je wordt getransporteerd naar de luxe van de jaren 90. Elektrisch verstelbare voorstoelen, bekleed met Light Perkament-leer, bijpassende deurpanelen en tapijten. Het is een nostalgische reis. En de prestaties? Topklasse, met geventileerde schijfremmen op vier wielen, ABS en Continental ExtremeContact-banden, vers uit 2023.

Foto: Bring A Trailer

Collectors item

Dit is niet zomaar een auto; het is een verzamelobject voor memorabilia. Originele documentatie met de naam en handtekening van Michael Jordan wordt bij het pakket geleverd. Het is alsof je een stukje van de nalatenschap van His Airness bezit.

Foto: Bring A Trailer

BMW 850i

Nu komt het spannende gedeelte: de veiling is nog steeds open voor biedingen! Het hoogste bod bedraagt ​​71.000 dollar met nog twee dagen op de klok. Als wij het geld hadden, zouden wij niet drie keer hoeven nadenken!

Houd die veiling dus in de gaten. Misschien ben jij wel de gelukkige die de BMW 850i uit 1991 van Michael Jordan te pakken krijgt en van je garage een heiligdom van basketbalgrootheid maakt. Veel plezier met bieden!

Reageer op artikel:
Michael Jordan’s BMW 850i uit 1991 kan van jou zijn
Sluiten