Mercedes-AMG gaat komen met hypercar met F1-motor

redactie 31 aug 2016 Machines

Het lijkt erop dat Mercedes hun expertise op het gebied van Forumle 1 naar de straat gaat brengen. Een hoog aangeschreven bron heeft aan TopGear verklapt dat de Mercedes-AMG Hypercar er zeker gaat komen. Hij zou dan een 1.5 liter turbocharged V6 racemotor krijgen die 700 pk produceert. Net zo’n motor als in de F1-wagens van tegenwoordig zit geschroeft. Daarmee moet dit de grote rivaal worden van de collabs tussen Aston Martin en Red Bull in de vorm van de AM-RB 001.

Mercedes domineert de Formule 1 sinds dat racewagens over gegaan zijn op turbocharged motoren. De kennis die wordt opgedaan om deze super geavanceerde motors te ontwikkelen kan dus ook worden ingezet bij het maken van excentrieke straatlegale productiewagens. Doelstelling van de hypercar is een vermogen/gewichtsverhouding van 1 op 1. Net zoals de concurrerende bolide die Red Bull en Aston Martin aan het bouwen zijn.

In 2017 is het 50-jarige jubileum van AMG. Dat zou toch een mooi moment zijn om deze  bolide te onthullen. Wat ons betreft worden dan de looks van de Mercedes-AMG Gran Turismo concept car een op een overgenomen.

Reageer op artikel:
Mercedes-AMG gaat komen met hypercar met F1-motor
Sluiten