Dit weekend gaat Max Verstappen historie schrijven

Max Verstappen had afgelopen weekend een hele goede reden om een feestje te vieren. Hij was namelijk jarig! Het kan wel eens een bijzonder feestelijke week worden voor de familie Verstappen, want aankomend weekend kan hij een nieuwe wereldtitel toevoegen aan zijn toch al indrukwekkende palmares.

30 september vierde Max zijn 26e verjaardag. Ideaal, zo in een Grand Prix loos weekendje. De party werd groots aangepakt op een jacht gevierd met veel vrienden en familie. Kelly Piquet, sinds drie jaar zijn vriendin, deelde veel Insta Stories van het vaarweekend op Instagram. Als we haar captions mogen geloven, waren ze ‘with the best’ en was het nogal een ‘day’. Ook zusje Victoria Verstappen (die bij ons te gast is geweest in de podcast) was natuurlijk aanwezig (zie foto hieronder).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Victoria-Jane Verstappen (@victoriaverstappen)

Max Verstappen bij F1-elite

Met nog zes races voor de boeg kan de titel hem niet meer ontgaan. Erg spannend zal het dit weekend waarschijnlijk niet worden. Als Mad Max zaterdag tijdens de sprintrace op het circuit van Qatar eindigt op de zesde plek of hoger, heeft onze Nederlandse held zijn derde opeenvolgende wereldtitel op zak.

Max heeft zich eerder van zijn beste kant laten zien op het circuit van Qatar. Tijdens zijn laatste race in Qatar in 2021 (vorig jaar stond de race niet op de kalender vanwege het WK Voetbal) heeft hij zich vanaf P7 opgewerkt naar P2.  Als Max de titel binnensleept, voegt hij zich in een bijzonder clubje F1-legendes. In totaal zijn er tien coureurs die drie wereldtitels of meer in de wacht hebben gesleept. Koploper is nog altijd Lewis Hamilton en Michael Schumacher, die beiden zeven kampioenschappen hebben veroverd.

Stand van zaken

Niemand twijfelt er meer over of de wereldtitel naar Max Verstappen zal gaan. Met een voorsprong van maar liefst XX punten op runner-up en teamgenoot Sergio Perez, is het niet de vraag of maar wanneer hij de beker in de lucht zal tillen. Nou, dat wordt dus aanstaand weekend. Feest!

Reageer op artikel:
Dit weekend gaat Max Verstappen historie schrijven
Sluiten