Victoria Verstappen: “De racewereld is best een stijve bedoening”

Na ons heerlijke gesprek met alleskunner Gwen van Poorten zijn we alweer toe aan nummertje 7 van FHM’s Vrouwen aan de Top. Met wel een hele speciale gast deze week: graag een applausje voor Victoria Verstappen! Hoe gaat zij om met de aandacht die haar broer krijgt en hoe houdt ze alle balletjes hoog binnen haar gezin? Je hoort het in onze allernieuwste podcast.

Alle podcastafleveringen van FHM’s Vrouwen aan de Top luister je via fhmpodcast.com

Het cv van…

Geboren in België, getogen in België, maar trots op haar gezellige woonplaats Maastricht. Ooit begonnen aan de kappersopleiding, maar gestopt vanwege de drukte rondom Max. “Vanwege de drukte op school met Max die net naar de Formule 1 kwam, dat was niet te combineren. Toen heb ik besloten dat ik daarmee ging ophouden.” Maar bij de pakken neer zitten hoorde er niet bij. “Het was echt een leeftijd van ‘Wat wil ik?’ en toen hebben we eigenlijk besloten dat ik een paar jaar met Max ging meereizen. Ik vond social media heel leuk, foto’s maken en dat heb ik toen eigenlijk ook gedaan.”

Omgaan met aandacht

Hoe boks je nu op tegen alle aandacht die je pa en je broer krijgen? “Ik ben ermee opgegroeid, dus het was niet alsof het in een klap heel bekend werd. Mijn vader was natuurlijk wel al bekend. Toen Max bekend werd was wel even wat anders. Dat leefde zo erg in Nederland. Het is zo snel gegaan, hij werd zo erg geleefd. Af en toe was het ook wel pittig. Het ging altijd over Max. Dan dacht ik ook wel eens: ‘En ik dan?’. Ik ben natuurlijk ook het zusje van en ik begrijp het wel, maar de meeste mensen hebben broers en zussen en daar begint ook niet iedereen over. Hij presteert wel iets heel moois, maar ik ben er ook nog. Daar ben ik nu wel mee bezig om ervoor te zorgen dat niet iedereen alleen maar over Max begint tegen mij.

Dat doet ze voornamelijk door zich te richten op haar Instagram-kanaal. “Ik ben op dit moment vooral op Instagram bezig. Ik ben jong moeder en vind het leuk om dat te laten zien. Daarnaast ben ik druk bezig met sporten. Ik vind het leuk om mijn volgers een inkijkje in mijn leven te geven en te laten zien wie ik ben.”

Racewereld

“De racewereld ziet het er van buitenaf altijd heel spectaculair uit en dat klopt deels ook wel, maar ik ben er zo vaak bij geweest: als je er bent is het best een stijve bedoening. Het is niet echt dat je daar super kan lachen. Alles gaat volgens een straks schema. Ik kon er nooit echt veel doen. Het ging om Max en ik zag Max ook bijna niet door zijn drukke schema, dus voor mij is het vooral heel veel wachten op zo’n dag. Saai was het niet, maar ik kon niet echt wat toevoegen. Ik deed wel de social media en maakte wat foto’s, maar dan was hij weer weg. Het bijhouden van zijn social media account bijhouden was een unieke kans om mee te reizen en het is heel mooi dat je van de wereld wat kan zien. Ik heb het twee jaar gedaan, maar dan heb je het ook wel gezien. Op dat moment vond ik het ook wel leuk om weer eens wat anders te doen.”

Snelheidsduivels

Heb je ook het gevoel gehad dat je zelf ook een carrière in de racerij moest ambiëren? “In het begin had ik wel altijd het idee dat ik dat ook moest, naja moet niet echt, maar ik had het idee van ‘m’n moeder heeft het gedaan, m’n vader en m’n broer en misschien is het ook wel leuk als ik het dan ook doe. Maar het is al pittig als één iemand aan zijn carrière aan het werken is op zo’n hoog niveau, om dat dan ook bij de anderen te doen. Voor een vrouw is het fysiek ook gewoon heel zwaar. Ik ben daar op latere leeftijd pas mee begonnen en ik had ook andere dingen die ik leuk vond om te doen. Je moet je er echt op focussen als je het echt wil, dat had ik niet echt zo.”

Ben je een snelheidsfreak? “Ik vind het wel leuk. We hebben ook wel eens weekenden dat we samen gaan racen en dan zijn we met een heel team en huren we een baan af en dan gaan we allemaal samen rijden.” Met de hele familie? Ja zeker! “De hele familie heeft wel snelheid in zich.” “Bij ons gaat niets voor de lol. We zeggen wel dat we rustig aan doen, maar dat is nooit zo.”

Inspireren van jonge moeders

Wat is het grotere plaatje? “Waar we nu mee bezig zijn is voornamelijk jonge moeders inspireren en ik hoop ook dat ik dat kan blijven doen. En ik vind het ook belangrijk dat je aan jezelf denkt en aan je gezondheid, dus daarom het sporten ook. Dat heb ik ook altijd voor de kinderen gedaan. Dat vind ik ook heel leuk om te doen. Ik ben ook heel veel afgevallen voordat ik de kinderen kreeg en nu moet ik eigenlijk gewoon weer opnieuw beginnen. Ik vind het leuk om de mensen daarin mee te nemen en dat het mensen ook stimuleert. Dat doet me goed, dat het dus mensen stimuleert. Ik heb me ook een tijdje minder goed gevoeld en misschien ben ik nu dat steuntje in de rug voor anderen.”

“Ik was een tijdje niet gelukkig met mezelf, ik wist niet wat ik wilde doen en ik was gewoon te flink. Toen bedacht ik; misschien moet ik toch maar iets gezonder gaan eten en het sporten, dankzij mijn vriend ben ik met hem mee gaan sporten en hij heeft me ook erg gestimuleerd daarin. Uiteindelijk is het een levensstijl wat je krijgt. Dan zit je erin en zie je het steeds beter gaan en dat motiveert je toch heel erg.”

Toekomstplannen van Victoria Verstappen

“Misschien ooit een boek. Nogmaals, ik vind het gewoon leuk om jonge moeders te inspireren en het sporten vind ik leuk, misschien dus iets met sportkleding of babykleding. Dat soort dingen. Ik ben nog jong, dus genoeg tijd.”

“Ik heb een interview gehad over een boek voor de kinderen. Niet per se over de kinderen, maar meer het opgroeien van de kinderen, dus dat komt binnenkort uit van Oei, ik groei. En wie weet op YouTube, daar ben ik me een beetje aan op het voorbereiden over wat ik daar misschien mee wil gaan doen. Kinderkleding vind ik ook heel leuk, dus misschien komt daar ooit iets mee.”

FHM’s Vrouwen aan de Top wordt je aangeboden door Lexa: Serious Dating, Crazy Love. Schrijf je hier in en scoor die date! 

Podcast luisteren

Je luistert de aflevering met Victoria hier op al jouw favoriete podcastkanalen. Verder zullen we elke week een complicatie delen op ons YouTube-kanaal. Welke succesvolle vrouw zou jij wel te gast willen zien in onze podcast? Laat het weten in de comments op Facebook, Instagram of YouTube! Abonneer je dan gelijk even op onze podcast, zodat je niets hoeft te missen.

FHM’s Vrouwen aan de Top is een productie van ILVY. Wil je adverteren of samenwerken, stuur dan een mail naar: [email protected].

Reageer op artikel:
Victoria Verstappen: “De racewereld is best een stijve bedoening”
Sluiten