Slalom van Lionel Messi tegen Getafe is het mooiste Barça-doelpunt ooit

FC Barcelona hield de afgelopen tijd op Twitter een verkiezing om het beste doelpunt uit haar roemrijke geschiedenis te kiezen. Met alle geweldige spelers en doelpunten die de Catalaanse club heeft voortgebracht waren heel wat mogelijkheden. Desondanks is heel de top 3 gevuld met, je raadt het al, doelpunten van Lionel Messi.

De absolute winnaar werd het doelpunt van de toen pas 19-jarige Argentijn tegen Getafe. Iedereen wist in 2007 al dat Messi een geweldig talent was, maar na dat doelpunt kon niemand er meer omheen. De kleine dribbelaar liet zich gelden als een speler met buitenaards talent:

Ook plek twee en drie waren dus voor Messi. De tweede plek ging naar dit vergelijkbare doelpunt tegen Athletic Bilbao. De derde plek met 4198 stemmen was voor zijn doelpunt tegen Real Madrid in 2010/2011:

Op de vierde plek zien we dan eindelijk iemand anders. Hier werd gekozen voor het legendarische doelpunt van Sergio Roberto die de comeback tegen PSG compleet maakte.

Een terechte top drie dus, maar met een kleine kanttekening; het is wel zonde dat we geen doelpunten van bijvoorbeeld Ronaldinho of Cruijff voorbij zien komen. Messi is nou eenmaal zó goed dat hij elk record verpulvert. In totaal werden er een half miljoen stemmen uitgebracht.

Reageer op artikel:
Slalom van Lionel Messi tegen Getafe is het mooiste Barça-doelpunt ooit
Sluiten