Last van hooikoorts? Wij geven je 7 fenomenale tips

redactie 9 jun 2016 Entertainment

Het hooikoortsseizoen kwam nog nooit zo hard als deze zomer. Liters snot komt uit de neuzen van talloze Nederlanders, de hatsjoes zijn nauwelijks meer te tellen en miljoenen ogen zijn rood van de jeuk. Pollen, grassen, bomen. Ze zijn hardnekkiger dan ooit en maken ons helemaal gestoord. Omdat we compleet gestoord worden van onze niezende hoofdredacteur, zijn we op zoek gegaan naar 7 inventieve manieren om van je hooikoorts af te komen.

1. Eet een pissebed (geen grapje)

Het klinkt volslagen bizar, maar duizenden mensen zweren bij deze methode. De pissebed zou een concentratie moleculen bevatten die hoger ligt dan de stof waar je allergisch voor bent. Tja, misschien als alles- allerlaatste noodoplossing?

2. Draag een zonnebril, en vaseline rondom je neus als je naar buiten gaat
De zonnebril voorkomt dat stuifmeel bij je ogen komt, en de vaseline beschermt je neus tegen de directe prikkeling van pollen. Werkt verrassend goed!


3. Hankie spankie met je meisje

Yep. Het is geen geintje. Veelvuldig tongzoenen en vrijen zorgt voor een afname van histamine in je lichaam. Wel oppassen dat je niet in haar punani snottert.

4. Spring ’s avonds onder de douche en zorg voor schoon beddengoed
Schoon haar = allergenenvrij haar. En datzelfde geldt voor een schoon bed. Zo is de nacht in elk geval een verademing en hoef je jezelf niet in slaap te niezen.


5. Dep je ogen met een washandje (en stop met wrijven)

Aan je vingers zitten pollen, dus je kunt beter met een nat washandje je ogen deppen.


6. Schaf deze briljante Chinese uitvinding aan

7. Maar ga vooral en bovenal gewoon even langs de dokter
Of de apotheker natuurlijk, die heeft ook genoeg kuurtjes voor dit soort situaties. Met een beetje geluk krijg je een lading medicijnen, neussprays en andere wondermiddeltjes mee naar huis en ben je in no-time weer de oude!

Reageer op artikel:
Last van hooikoorts? Wij geven je 7 fenomenale tips
Sluiten