Explosies, Afghanistan, CIA en Gerard Butler in actiekraker Kandahar

Méér voor mannen. We geven graag RTL7 het nakijken, want we hebben nu een film waardoor je je echt even de reïncarnatie van Hercules gaat voelen. Het testosteron voelen we door het lichaam gieren, heerlijk. De gloednieuwe actie-banger Kandahar is er eentje die het allemaal heeft: explosies, Afghanistan, de CIA en ga zo maar door. Vanaf 8 juni kun je je klaarmaken voor het ultieme bios-avondje met je maten: voor jou popcorn en een biertje, op het scherm schorre stemmen en stalen ballen.

We mogen er vertrouwen in hebben dat we niet naar willekeurige explosies gaan kijken, achter deze film zitten namelijk dezelfde knappe koppen als bij Angel has Fallen en John Wick. Als je het ons vraagt flinke eindbazen in het actie-genre.

Kandahar

The only thing more dangerous than the mission is the escape”, dat heeft Tom Harris wel geweten. Deze undercover CIA-agent wordt gespeeld door Gerard Butler. Jazeker, ook jij kent die. Hij was Koning Leonidas in 300, Clyde in Law Abiding Citizen, Mike Banning in de Angel Has Fallen-reeks en ‘The Phantom’ in The Phantom of the Opera. Een rijtje waarin hij wel heeft bewezen goed met actie én met drama om te kunnen gaan.

Kandahar

Tom is op een geheime missie in Afghanistan en vernietigt er een kerncentrale en een vliegveld. Een flinke ravage is een understatement. Als hij ontmaskerd wordt is hij de meest gezochte man van heel Afghanistan en tot overmaat van ramp hoeft hij niet meer op hulp van de CIA te rekenen. Samen met zijn vertaler Mohammed zitten ze vast in vijandelijk gebied en moeten ze het helemaal zelf op zien te lossen.

Hoe dan?

Er is één manier om ooit uit deze hel te komen, om terug te kunnen keren naar huis: Kandahar. Hier is een veilig extractiepunt waar ze kunnen worden opgepikt. Eén probleem, het ligt 650 kilometer verderop en de Taliban én ISIS zitten achter ze aan. Er staat ze een onmogelijke tocht voor de boeg, maar het is de enige optie.

Hoe ze van plan zijn dit te gaan doen zie je vanaf 8 juni in jouw favoriete bioscoop. De eerste reviews zijn lovend: de cast is van topkwaliteit, de actiescènes zijn realistisch, het drama is mooi getemporiseerd en het probleem in Afghanistan wordt niet zo zwart-wit afgebeeld. Gegarandeerd vermaak lijkt verzekerd.

Reageer op artikel:
Explosies, Afghanistan, CIA en Gerard Butler in actiekraker Kandahar
Sluiten