Jon Olsson showt veel te dikke nieuwe two-faced Audi RS6 Phoenix

Redactie 23 feb 2018 Machines

Freestyle skiheld Jon Olsson heeft weer eens een nieuwe auto! Traditiegetrouw is ‘ie voor de Audi RS6 gegaan. Hij had al een keer eerder een RS6 DTM, maar die verkocht ‘ie waarna die werd gecarjacked en uitgebrand teruggevonden in Amsterdam. Hoogste tijd voor een nieuwe! Hij maakte weer een zeer speciale editie: de RS6 Phoenix.

De auto werd gebouwd in samenwerking met de capabele tuners van ABT Sportsline. Dat je die jongens om een boodschap kunt sturen, werd eerder al duidelijk met de Audi RS5-R en een andere felrode RS6.

Wrapkoning Jon Olsson

Jon Olsson is van origine een freestyle skiër, maar vergaarde meer internet fame door al z’n excentrieke bolides. De man bleek een groot liefhebber van snelle auto’s en de rest van de wereld genoot met hem mee. Al die wagens wrapte hij op bizarre wijze en hij heeft er nogal wat gehad. Zo zat ‘ie in het verleden met z’n Zweedse reet in een Lamborghini Murcielago, LP 670 SV, een Lamborghini Gallardo, Audi R8, een Rolls-Royce Wraith en natuurlijk zijn Lamborghini Hurácan met dakkoffer waarmee hij op wintersport ging. Hij wrapte niet alleen zijn auto’s, ook zijn huis in Marbella moest eraan geloven. Later stond zijn Spaanse casa te koop voor 1,7 miljoen euro. Hier kun je even binnen kijken als je wil.

De nieuwe bolide van Jon is van oorsprong een Audi RS6 C7 Avant. Door het maatwerk van ABT is ‘ie geüpgraded naar een RS6+, waardoor die nu 705 pk en 880 Newtonmeter aan koppel heeft.

Dat zit allemaal onder de kap, het uiterlijk is natuurlijk het meest wat in het oog springt. Net als bij Maybach (hoewel iets andere kleurstelling) is de body in twee kleuren gespoten. De linkerhelft is zwart met camouflage, de rechterhelft is wit. Het allervetste? De sound. Holy shit, wat een bruut kabaal komt er uit deze machine! Zet je koptelefoon op en laat het donderen in de video hieronder.

Jon Olsson RS6 Jon Olsson RS6 Jon Olsson RS6

Foto’s: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Jon Olsson showt veel te dikke nieuwe two-faced Audi RS6 Phoenix
Sluiten