Tuners van ABT komen met veel te zieke Audi RS5-R

Redactie 26 jan 2018 Machines

Is een normale RS5 je niet vet genoeg? Moet je aankloppen bij tuningsbedrijf ABT Sportsline, want zij komen met de Audi RS5-R. Zoals je weet is in autoland de toevoeging van de letter R altijd een garantie voor meer plezier. Dat geldt zeker voor dit glimmende groene monster.

Standaard heeft de RS5 al 450 pk en 600 Newtonmeter aan koppel. Hoef je op zich niet heel veel meer aan te doen, want da’s meer dan zat om als eerste weg te komen bij het stoplicht. Daar dacht ABT anders over. Zij knallen er nog even 80 pk en 90 Nm bovenop, waardoor de 2,9 liter V6 TFSI motor in totaal 530 pk en 690 Nm levert.

Daarmee race je in de RS5-R nog sneller naar de 100. Van de acceleratiesnelheid hebben ze drie tienden weten af te snoepen, waardoor je nu in 3,6 seconde op 100 km/u zit. Lekkâh!

Audi RS5-R
Audi RS5-R (Foto: ABT)

En dan natuurlijk het uiterlijk van de bolide. Wat een zieke bak man. Dankzij de verlaging, 21” inch wielen en vier carbonnen uitlaatpijpen ziet de Audi RS5-R er een stuk agressiever uit. Carbon is sowieso wat de klok slaat. Naast de uitlaat, komt het ook terug in de diffuser, kofferklep-spoiler en splitter. En die kleur hè. Dat groen met zwart is echt een gruwelijke kleurencombinatie.

In totaal zal ABT 50 exemplaren gaan bouwen van deze brute Audi RS5-R. Op de beroemde autosalon van Genève zal die voor het eerst in het echt te bewonderen zien. Wie haalt een exemplaar naar Nederland?

Als je toch liever wat meer ruimte hebt voor je labrador en twee kinderen is de RS6-R misschien meer geschikt voor je.

Foto’s: ABT

Reageer op artikel:
Tuners van ABT komen met veel te zieke Audi RS5-R
Sluiten