De Audi RS6 DTM is op brute wijze gecarjackt in Amsterdam [Update: uitgebrand teruggevonden]

Redactie 15 okt 2015 Machines

Ken je die dikke Audi RS6 DTM nog van Jon Olsson? Die is sinds een tijdje niet meer van Jon Olsson, maar gekocht door het Nederlandse Auto Leitner. De uitgebouwde RS6 beschikt over een turbogeblazen V8 met 950 pk waarbij je ook nog ruimte hebt voor 10 kratten bier. Dat monsterlijke apparaat is gister keihard gecarjackt in Damsko.

Tegenover Autoblog.nl liet de eigenaar van de auto het volgende weten: ‘de ex-bolide van de stuntskiër was bij de Piet Hein tunnel in Amsterdam rond 23:15 bezig met filmopnames, toen twee gewapende mannen bij het Kriterion opdoken met een Volkswagen Transporter van naar schatting 3 á 4 jaar oud. Die auto brandde ter plekke uit. De eigenaar en de meerijdende cameraman werden onder bedreiging van vuurwapens gedwongen uit te stappen. De overvallers gingen er vervolgens met flinke vaart vandoor richting Zaandam, door de Zeeburgertunnel. Helaas voor de dieven hebben ze wel de auto, maar niet de sleutel: die had de eigenaar nog in zijn zak namelijk.’

Vrij sick verhaal. Algemeen bekend is dat de RS6’jes uitermate populair zijn bij dieven omdat die wagen nauwelijks bij te houden is. In elk geval niet door de huis-tuin-en-keuken-Golfjes van de blauwe pettenbrigade. Zal wel een flinke overval op de agenda van de boeven staan. Gelukkig gaat deze DTM lekker anoniem door het leven.

[Update:] De auto is uitgebrand teruggevonden na een roofoverval. Zonde!

Reageer op artikel:
De Audi RS6 DTM is op brute wijze gecarjackt in Amsterdam [Update: uitgebrand teruggevonden]
Sluiten