ABT geeft Audi RS6 nog een extra trap onder z’n hol

Redactie 4 mrt 2017 Machines

De Audi RS6 heeft van zichzelf niet al heel veel meer nodig om bij de bruutste bakken op aarde te behoren, maar daar denkt tuningsbedrijf ABT traditiegetrouw anders over. Dus pakten zij de Duitser bij de lurven en gooien ze ‘m na alle aanpassingen weer naar buiten als de RS6+.

Laten we maar beginnen bij het vermogen. Normaal gesproken levert de twin-turbo V8 van de gepeperde gezinsauto 560 pk, dankzij de upgrade van ABT stijgt dat naar 705 pk en 880 Newtonmeter aan koppel.

Aan de buitenkant krijg je dikke 22’’ velgen en veel extra carbon. Heel veel extra carbon. Zo zijn de bumperlip, spiegelkappen, spoiler, skirts, diffuser, lichtinlaten en uitlaatstukken van het lichte goedje gemaakt. Dik in orde.

Je hoeft niet te wanhopen dat je pietluttige asfaltonderdanen je speciale Duitser niet herkennen, want een karrenvracht aan badges maakt duidelijk dat jij in iets bijzonders rijdt. En bijzonder, dat is ‘ie. Worden slechts 50 exemplaren van gemaakt. Voor de mensen die nog iets specialers willen dan een Porsche Panamera Sport Turismo.

hartvoorauto's.nl

Reageer op artikel:
ABT geeft Audi RS6 nog een extra trap onder z’n hol
Sluiten