Onze mooiste sportvrouw 2022 niet meer te bewonderen op het ijs

The end of an era, dat schrijft Irene Schouten, een van onze favoriete blonde schaatssters, op Instagram. De 31-jarige atlete heeft gisteren medegedeeld dat ze een einde zal maken aan haar schaatscarrière.

Afgelopen week wist Schouten het nog voor elkaar te krijgen om drie keer goud en één keer zilver te winnen bij de WK afstanden in Calgary. Nu brengt ze naar buiten dat het genoeg is geweest. Ze zegt: “Na een carrière met onwijs veel hoogtepunten, sluit ik mijn jaren op het ijs af”.

Geschrokken

De mededeling van Schouten om echt helemaal te stoppen met topsport binnen het schaatsen komt als een enorme verrassing voor meerdere mensen. Zo spreekt ze in de NOS Schaatspodcast met onder andere voormalig topschaatsster Irene Wüst. Wüst viel bijna van haar stoel af toen Schouten vertelde dat ze ging stoppen. Toch is het een logische keuze, want ze zegt dat diep in haar hart, zij niet meer verlangt naar nog een Olympische Spelen. En wij snappen wel dat je na 15 jaar toe bent aan iets anders!

Ook op Instagram stromen de geschokte, maar vooral begripvolle berichten binnen. Er komen reacties voorbij zoals: ‘We waren hier thuis serieus ontdaan door dit bericht, maar vinden het tegelijkertijd ook zoooo begrijpelijk!‘ en ‘Wat een carrière, geniet van je volgende fase!’.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Irene Schouten (@ireneschouten1)

Carrière

De knappe Schouten heeft een glansrijke carrière op haar naam staan. In 2018 won ze haar eerste eerste olympische medaille. Dit was een bronzen medaille op de massastart. Maar dat is niet alles, want ze is nog eens tien keer wereldkampioen geworden. Hiervan zijn dus drie wereldtitels afgelopen week gereden. Een beter einde aan je carrière kun je je toch niet voorstellen?! Nog één keer knallen en dan zo beloond worden. Hier nog even een keer de grootste successen van Schouten op een rijtje:

  • 8 keer wereldkampioen afstanden
  • 3 keer olympisch goud op de 3000 meter, 5000 meter en de massastart
  • 1 keer wereldkampioen allround
  • 5 keer Europees kampioen afstanden

En moet je nagaan dat dit alleen de grote successen zijn.

Mooiste sportvrouw

Buiten dat deze blondine een enorm goede en gedreven schaatsster is, is ze o zo mooi. Ze is dan ook niet voor niks in 2022 FHM’s mooiste sportvrouw van het jaar geworden. En wij kunnen je vertellen, die beelden liegen er niet om.

Buiten dat Schouten de mooiste sportvrouw van FHM is geweest. Heeft ze in totaal vijf keer in het magazine gestaan en dat is natuurlijk niet voor niks. Ze heeft een uitstraling waar je u tegen zegt en daarom vinden wij haar zo’n leuke chick!

 

 

Reageer op artikel:
Onze mooiste sportvrouw 2022 niet meer te bewonderen op het ijs
Sluiten