Gunther Werks bouwt custom Porsche 911 van formidabele schoonheid

Redactie 30 Aug 2017 Machines

Elke autoliefhebber zal een speciaal plekje in z’n hart hebben voor de Porsche 911. De moeder aller sportwagens. Soms zijn de klassieke modellen nog vetter dan de moderne exemplaren vandaag de dag, al is de Porsche 911 Carrera GTS absoluut een plaatje.

Maar stiekem vinden wij deze 911 nóg dikker. Het is de luchtgekoelde 911 die tussen ’95 en ’98 werd geproduceerd als de 993. Nu heeft Gunther Werks besloten daar nog even hun draai aan te geven met hun 400R.

Je raadt het al, die heeft 400 pk. Verder is ‘ie lichter door het gebruik van carbonfiber, zijn de stoelen en vloer verandert en ziet ‘ie er van binnen werkelijk voortreffelijk uit. Alles wat je vandaag de dag in een auto verwacht hebben ze in een 20 jaar oude auto aangebracht.

Voor de motor zijn ze speciaal naar Rothsport gegaan. Die levert een 4,0 liter motor die doortrekt tot 7.800 toeren per minuut en zoals gezegd 400 pk levert. Dat moet knallen als de brandweer.

Twintig jaar geleden had je nog niet een knopje om de kleppen in de uitlaat te regelen, en zo zelf te bepalen of je zin hebt om lawaai te maken, of om 1 uur ’s nachts in doodse stilte de straat in te rijden. Maar ook daar heeft Ome Gunther aan gedacht, door toch zo’n systeem in te bouwen.

Er worden 25 exemplaren van deze 400R gebouwd, die rond de 600.000 dollar zullen kosten. One of a kind. Wat een absolute droomauto.

Foto’s en meer info via: Gunther Werks

Reageer op artikel:
Gunther Werks bouwt custom Porsche 911 van formidabele schoonheid
Sluiten