Met deze 190 pk sterke Honda grasmaaier scheur jij je groene grasmat binnen no-time strak

Redactie 6 jul 2018 Machines

Wij zetten het liefst een krukje naast onze grasmat en wachten daar vol verwachting tot het gazonnetje maaiklaar is. Dat is toch het lekkerste wat er is? Met je eigen maaibolide over het gras scheuren alsof je Max Verstappen bent. Met deze machine upgrade jij je grasmaaibeleving naar een niveau waar Ken Block jaloers op zou zijn.

Heb je ooit het geluid van een Formule 1-wagen uit een grasmaaier horen komen? Precies, wij ook niet. Dat klinkt zo’n beetje als de onderstaande video. Deze Honda 190 pk grasmaaier is de snelste grasmaaier ooit. Hij kan snelheden bereiken van meer dan 200 kilometer per uur. Als je dan in je stadstuintje even het gaspedaal intrapt lig je waarschijnlijk drie straten verderop tussen de geraniums van mevrouw Jansen van 81.

Racemotor

Eigenlijk is het gewoon een racewagen waarop een aantal flinke messen zijn gemonteerd. Het beesie luistert naar de naam ‘Mean Mower’. Nou ja, luistert… dat ding is niet te stoppen. Hoe kan dit grasverwoestende monster nu zo’n hoge snelheden bereiken. Dat ding bij ons in de garage kun je op volle snelheid nog voorbij fietsen. De motor die in de grasbolide zit komt van de CBR1000RR Fireblade SP. Ook wel beter vertaald als een kneiter snelle racemotor. Geen wonder dat ‘ie zo kan scheuren.

Al met al niet de meest geschikte grasmaaier voor in een volkstuintje. Wel een puik speeltje om de straten van Kerkrade onveilig mee te maken. Onze maten van Top Gear hebben het speeltje ook nog even uitgetest.

Reageer op artikel:
Met deze 190 pk sterke Honda grasmaaier scheur jij je groene grasmat binnen no-time strak
Sluiten