Grand Seiko komt met opvallende piece voor hun Herritage collectie

De Japanse horlogemakers van Grand Seiko hebben een nieuw horloge aangekondigd dat begin volgende maand in de verkoop zal gaan. Het gaat om de Grand Seiko 44GS Hi-Beat 36000, die verkocht wordt onder de referentiecode SBGH345. Het horloge zal exclusief in de online boetiek van het luxe horlogemerk verkocht worden.

Grand Seiko is de grote broer van het bekende horlogemerk Seiko. De horloges van de luxurieuzere fabrikant worden geproduceerd in twee van de meest exclusieve horlogestudio’s van Seiko. Het is dus een chiquere versie van Seiko, waar ook een ander prijskaartje aan hangt.

Grand Seiko 44GS Hi-Beat 36000

Het horloge wordt geproduceerd in de reeks van de meest iconische collecties van het horlogemerk. Het wordt namelijk een 44GS horloge. Dit uurwerk met een tijdloos model is na de eerste productie in 1967 nog eens aangescherpt in 2023.

Details

Als we kijken naar de details van het uurwerk raken wij alleen maar enthousiaster. De wijzerplaat is uitgevoerd in een warme scharlakenrode kleur. Als je goed kijkt, is het reliëf in de wijzerplaat geïnspireerd op de Mount Iwate. Dit is een Japanse berg gelegen naast een van de horlogestudio’s van Grand Seiko. Het open hart van het uurwerk wordt zowel aan de achterkant als aan de voorkant beschermt door een laag saffierglas. Dit zorgt ervoor dat krassen erg lastig terug te zien zijn op het horloge. De kast van 40mm is tot 100m waterdicht en het horloge zit om je pols met een gepolijste, roestvrijstalen band van drie schakels breed.

Aandrijving

Het hart van het horloge is het bekende kaliber 9S85. Dit is een automatisch uurwerk met 36.000 trillingen per uur. De gangreserve van het horloge is 55 uur, dit is niet een bijzonder grote reserve voor een horloge. De gangreserve houdt in hoelang het horloge blijft lopen nadat je hem stil neerlegt en hij dus niet meer opgewonden wordt. Na 55 uur moet het horloge worden opgedraaid en worden bewogen. Ook beschikt het horloge over een datum- en secondewijzer.

Vanaf maart is het horloge exclusief online te koop voor een prijs van 7600 euro.

Reageer op artikel:
Grand Seiko komt met opvallende piece voor hun Herritage collectie
Sluiten