Waarom gezichtsverzorging voor mannen niet mag ontbreken in jouw dagelijkse routine 

De wekker gaat, jij rolt je bed uit en gooit een plens water in je gezicht. Kleine hoeveelheid gel in je haar, en je bent weer klaar voor de dag. Er mist echter een essentiële stap in jouw dagelijkse routine. Als jij nog steeds in de veronderstelling bent dat alleen vrouwen een gezichtscrème behoeven, hebben wij nieuws voor je. Dat taboe over gezichtsverzorging voor mannen mag wel eens de wereld uit geholpen worden, want ook jouw huid heeft zo af en toe (of gewoon consistent) een crèmepje nodig. 

Gezichtsverzorging voor mannen

Uit onderzoek van Grand View Research blijkt dat de behoefte aan potjes crème voor mannen alleen maar toeneemt. Vooral in Europese landen raken we steeds meer gehecht aan het idee van een goede, gezonde huid. Wij kunnen je ook met zekerheid vertellen dat je zus of vriendin wel eens klaar is met jouw tendency om hun voorraad verzorgingsproducten te plunderen. Deze producten passen overigens ook niet echt bij jouw huid, want wat jij nodig hebt zijn goede gezichtsverzorging voor mannen.

Een andere huid

Het is dus van belang dat jij je eigen stash aan verzorgingsproducten in je kast hebt staan. Waarom? Nou, omdat jouw tere huidje helemaal niet zo teer is, maar wel grover gestructureerd, vetter en dikker dan die van vrouwen. Niet elke man (en dus niet elke huid) is hetzelfde, maar de kans is zeer groot dat jij het nodig hebt.

gezichtsverzorging voor mannen

Cleanser

Gedurende de dag krijgt je huid heel wat te verduren. Van je eigen vettige handen tot aan uitlaatgassen en bacteriën. Je huid slaat dit vuil op en dit kan uiteindelijk zorgen voor een vettige of oneffen huid. Een cleanser kan dit probleem voor je oplossen, door al het vuil van je gezicht af te halen aan het einde van de dag. Doe je dit met normale zeep? Dan loop je het risico dat je huid gaat irriteren of de pH-waarde wordt verstoord. De Red clay cleanser verwijdert al het vuil echter op een veilige en effectieve manier. Gezichtsverzorging voor mannen biedt dus uitkomst.

Scrub

Met een goede scrub verwijder je alle dode huidcellen, zodat er zich een nieuw laagje kan ontwikkelen. Hierdoor heb jij niet alleen een minder droge huid, maar zie je er ook jonger uit en verminder je de kans op littekens of irritatie na het scheren. Aan de Scrub Cream van XY Made kan je overigens ook merken dat -ie speciaal voor mannen is, door de grovere korrels. Zo schuur jij gemakkelijk alle overtollige oliën en vet van je huid. 

Anti-Aging Serum

Leeftijd doet er niet toe. Toch? Behalve als het om je huid gaat, want die gaat niet niet zo lekker op invloeden van buitenaf die je huidveroudering versnellen. Om dit proces tegen te gaan, kan je een Anti-Aging serum gebruiken. Door dit te gebruiken vóór je normale moisturizer (daar komen we zo, no worries) blijft jouw huid gehydrateerd en jong.

Moisturizer

Tuurlijk kan je een pot Nivea tevoorschijn toveren als je huid weer eens droog aan voelt, maar effectief is het zeker niet. Met het aanbrengen van een hydraterende crème, zoals een moisturizer voor mannen, houd jij je huid verzorgd en voorkom je uitdroging. Zo zorg je ervoor dat jouw huid te allen tijde gehydrateerd blijft, zodat je de ganse dag met een goede huid kunt flaneren. 

gezichtsverzorging voor mannen

Dark Circle Defence

Weer een avondje doorgehaald? Of is je borrel doorgegaan tot in de vroege uurtjes? Dan zien je ogen er hoogstwaarschijnlijk niet al te florissant uit. Voor die donkere kringen onder je ogen kan je het beste een crème gebruiken die hiervoor in de wieg gelegd is. Hiermee ben jij namelijk heel snel van die vermoeide look af. 

De skincare-test

Kortom, het belang van eigen gezichtsverzorgingsproducten is nu wel duidelijk. Aangezien we allemaal waarschijnlijk vrij new to the game zijn, is de skincare-test van XY Made het leven in geroepen. Met behulp van een paar korte vragen weet jij zo precies welke van de producten bij je passen. Doe de test hier! Je kan hun producten trouwens in de winkel aanschaffen, maar online is natuurlijk veel makkelijker. Zo heb je het de dag erna ook nog eens in huis. 

Reageer op artikel:
Waarom gezichtsverzorging voor mannen niet mag ontbreken in jouw dagelijkse routine 
Sluiten