Er komt een prequel van Game of Thrones over de duizenden jaren voor de show

Redactie 11 jun 2018 Entertainment

We worden weer verwend. Dit nieuws voelt toch eigenlijk een beetje als opluchting. Er gingen al zoveel geruchten in de ronde over een spin-off, maar nog niets is bevestigd. We zouden namelijk geen periode zonder Game of Thrones kunnen indenken. Gelukkig komt daar nu HBO met een verklaring dat we een prequel krijgen.

Nu snappen we dat niet iedereen weet wat een prequel is. Wij leggen het even voor je uit. Het is een verhaal waarin alles wordt uitgelegd waar het allemaal begon. Zo gaan we dus nu met Game of Thrones naar de periodes voordat we kennismaakten met Jon Snow & Co. We gaan dus zien hoe de White Walkers ontstonden, dat de muur werd opgebouwd enzovoort, enzovoort.

Mysteries

HBO komt zelf met de volgende verklaring: “van de vreselijke geheimen van de historie van Westeros tot de oorsprong van de White Walkers, de mysteries van het Oosten en de legendarische Starks – het is niet het verhaal dat we denken te kennen.” Dat laatste zinnetje is weer typisch HBO. Potverdorie, wat zouden we dan nog allemaal meer te zien krijgen?

Wachten

Onze grote vriend George R.R. Martin, schrijver van de awesome verhalen van Westeros, gaat ook meewerken aan de prequel. Hij gaat dat samen met Jane Goldman (die eerder Kick-Ass en Kingsman: The Secret Service maakte) doen. De huidige showrunners, Benioff en Weiss, werken niet mee. Wellicht verandert dat ooit, we zullen zien. Het enige grote nadeel is, is dat we nog even moeten wachten. De prequel zal rond 2021 uitkomen. Goddamnit!

Foto: HBO

Reageer op artikel:
Er komt een prequel van Game of Thrones over de duizenden jaren voor de show
Sluiten