Fisker komt met batterij die binnen een minuut is opgeladen

Redactie 23 nov 2017 Machines

Het elektrische autobedrijf Fisker, de makers van de in 2019 uitkomende EMotion EV die trouwens veel wegheeft van de nieuwe Aston Martin Vantage, wil niet zomaar elektrische auto’s gaan ontwikkelen. Het eerste autobedrijf dat een gebogen zonnedak op een voertuig monteert, heeft een nieuw type autobatterij ontwikkeld die binnen één minuut kan worden opgeladen. Het bijtanken van je benzineauto duurt langer. Dat gaat nog wat worden, die elektrische auto’s.

Met behulp van de zogenoemde ‘flexibele solid-state’-technologie, heeft Fisker een werkend prototype van de batterij voor de auto. De batterij is veel kleiner dan de huidige EV-batterijen en kost ongeveer een derde van de prijs. Door deze technische ontwikkeling van de knappe koppen, is er dus meer ruimte voor meer oplaadvermogen. Hierdoor heeft de elektrische auto een enorm bereik van meer dan 800 km.

We zullen nog wel even een aantal jaar geduld moeten hebben tot een auto met de nieuwe accu daadwerkelijk te koop is. Eerst zullen in januari de nieuwe batterijen op de Consumer Electronics Show te zien zijn. Maar als de nieuwe EMotion EV ziet er al veel belovend uit.

 

Insidehook

Reageer op artikel:
Fisker komt met batterij die binnen een minuut is opgeladen
Sluiten