Ferrari 488 Pista moet de snelste Ferrari ooit worden

Redactie 21 feb 2018 Machines

Sommige wagens doen het gewoon goed bij het publiek. Ligt het niet aan het uiterlijk, dan wel aan de snelheid of aan de wegligging. Ferrari gaat met dit monster misschien wel op al die punten scoren. De nieuwe Ferrari 488 Pista wordt mogelijk de snelste Ferarri ooit.

Het heeft even geduurd hoor. De geruchten en andere kleine fluisteringen werden al eerder gelekt via verschillende media. Nu is het toch echt duidelijk. De 488 Pista gaat er komen en wij hebben ook nog eens de specs voor je op de kop kunnen tikken. Pas op als je deze bolide in je eigen woonwijk gebruikt, want buurman Hans zijn buxus gaan er in no-time aan. De Pista zit binnen 2,85 seconden aan de 100 kilometer per uur. Vijf seconden later zit je aan het dubbele aantal snelheden. Voor de mensen die graag de wagen willen uittesten op de snelheidgrensloze snelwegen in Duitsland, hij tikt maximaal 340 kilometer per uur aan.

Check ook even de achterspoiler van dit beest. Een heerlijk gezicht en is zelfs met 20 procent verbeterd tegenover 488 GTB, goed nieuws dus. De Ferrari 488 Pista is ook nog eens op dieet gegaan. Hij weegt nu 90 kilo lichter. Ben je weer net iets sneller bij de peuterspeelzaal. We zullen hopelijk meer te zien krijgen van deze bolide op de Geneva Motor Show binnen een aantal weken.

Foto’s: Ferrari

Reageer op artikel:
Ferrari 488 Pista moet de snelste Ferrari ooit worden
Sluiten