Het bizarre verhaal van de man die maar één keer per maand schijt

Hoe lang kan jij je grote boodschap ophouden? Je hebt vast wel eens in zo’n situatie gezeten waarbij het even niet zo fijn was om je darmen te ontspannen. Deze dude was daar wel erg goed in. In het geval van deze gast, kon hij er niets aan doen, hij leed helaas aan een ziekte.

Als je aan het eten bent of gezellig met schoonmoeder op de koffie bent, is dit niet het meest goede moment om dit verhaal te lezen. Het is en blijft natuurlijk een waarschuwing en je mag gerust doorlezen. We hebben je tenminste gewaarschuwd. Geloof ons het lukt je echt niet om eens per maand je grote boodschap neer te dompelen tussen wat vochtige bruine papiertjes. Bewijs je het tegendeel, zien we graag de foto’s tegemoet. Dan zul je vast drie toiletruimtes nodig hebben om je zaakje op te bergen.

Buikgevoel

De man in kwestie leidde aan de ziekte van Hirschsprung. Een zeldzame ziekte die het meest tijdens de geboorte voorkomt. 1 op de 5000 baby’s wordt geboren met deze aandoening. Gelukkig kunnen we tegenwoordig deze aandoening makkelijk oplossen, maar in de tijd van deze gast was dat allemaal nog giswerk. Hij groeide dan ook op aan het eind van de 19e eeuw. Voor hem was het anders, hij werd niet geboren met de misselijkmakende ziekte, die kwam pas opzetten toen hij een jaar of anderhalf was.

poepen
Foto: The Mütter Museum of The College of Physicians of Philadelphia

Badkamertaferelen

De ouders van deze jongen merkten dat hij steeds minder vaak ging poepen. Het werd steeds erger en zo werd zijn buik ook steeds dikker. Drie keer raden wat daar te vinden was. Toen hij eenmaal de leeftijd van 16 had bereikt, was zijn buik immens. Doktoren wisten dat het probleem in zijn darmen zat, maar opereren in die tijd was te gevaarlijk. Helaas lieten ze hem dus aan zijn lot over. Uiteindelijk stierf hij op 29-jarige leeftijd aan de ziekte van Hirschsprung. Zijn lichaam werd aangetroffen in de badkamer. Hij wilde vast zijn maandelijkse ding doen toen hem dat fataal werd. We mogen er eigenlijk geen grappen over maken, maar wat een schijtziekte.

Schijtvitrine

Het Mütter Museum in Pennsylvania heeft zijn grootste uitwerpsel opgeslagen. Nadat hij was overleden, hebben doktoren zich gewaagd aan dit stinkend zaakje. Ze haalden uiteindelijk een 18 kilo zware en 76 cm lange drol uit zijn lichaam. We kunnen dan allemaal wel trots zijn als we weer een mooie duikboot hebben gelegd, maar deze gast wint competities. Als je zin hebt om het poepwonder zelf te aanschouwen, zul je een ticket naar Pennsylvania moeten boeken. Helaas is de jongen de pijp uit, maar hij heeft toen wel alles uit zijn rioolbelasting gehaald.

poepen
Foto: The Mütter Museum of The College of Physicians of Philadelphia

Foto: Screenshot Youtube

Reageer op artikel:
Het bizarre verhaal van de man die maar één keer per maand schijt
Sluiten