De onbemande en verloren F-35 Lightning II is eindelijk terecht

De inwoners van South Carolina maakten iets mee dat meer op een slechte film scène lijkt dan de realiteit. Het Amerikaanse leger dat de lokhttps://fhm.nl/f-35-gevonden/ale bevolking vraagt om tips en hulp omdat er een F-35 rondvliegt. Side note, een onbemande F-35. Het kat en muisspel tussen het Amerikaanse leger en de verloren straaljager was van korte duur en is na twee dagen eindelijk voorbij.

Hoe er zo weinig bekend kan zijn over een onbemande, vliegende maar vooral peperdure straaljager is voor ons een wonder. Waar wij onze verloren rugzak met gemak kunnen terugvinden door een simpele airtag, verwachten we wel wat technologische snufjes in een jet van €93 miljoen. Laat staan een live locatie tracker. Het leger wil niks kwijt over het incident en zegt dat zij het ongeluk momenteel onderzoeken. De piloot landde zonder problemen met zijn gebruikte schietstoel, maar ook zijn identiteit blijft geheim.

F-35 Lightning II

De F-35 Lightning II staat bekend om zijn “stealth” modus. Dit werkt als een tierelier om onder de vijandige radar te blijven, uhm elke radar dus. Maar dat is niet het enige waar deze jet bekend om staat. De F-35 kan namelijk ook verticaal opstijgen, makkelijk voor het opstijgen van boten. De topsnelheid is ongeveer 1.6 keer de geluidssnelheid, dat is bijna 1.960 kilometer per uur.

Mysterie

Het Amerikaanse leger heeft zijn verdwenen F-35-straaljager terug, nou ja, de brokstukken ervan. De crash vond plaats op het platteland, op twee uur rijden van een luchtmachtbasis in North Charleston. Hoeveel denken jullie dat zo’n unit kost? Slechts €93 miljoen euro, te bizar voor woorden. De F-35 heeft normaal gesproken een zender om radars te beantwoorden, maar om “een onbekende reden” werkte die niet, aldus Jeremy Huggins, woordvoerder van de vliegbasis in Charleston. Nederland is toevallig ook rijk aan F-35 Lightning II’s of Joint Strike Fighters hoe we ze hier noemen, om de F-16’s te vervangen. Wie weet zijn wij de volgende die mogen zoeken!

Reageer op artikel:
De onbemande en verloren F-35 Lightning II is eindelijk terecht
Sluiten