Technofans moeten naar Exit Festival in Servië

Redactie 6 Jun 2019 Entertainment

Het festivalseizoen is definitief van start gegaan. Het had al een soft launch met een paar festivalletjes hier en daar, maar na afgelopen weekend (Diynamic, Festifest, Amsterdam Open Air) kunnen we vaststellen dat het geweld definitief is losgebarsten. Een party in de buurt is nice, maar het leukste blijft desalniettemin om met je vrienden op festivalvakantie naar het buitenland te gaan. Mocht je fervent technoliefhebber zijn en nog op zoek zijn naar een extravagante party, dan tippen wij Exit Festival in Servië.

Line up op Exit Festival

We zeggen er bewust techno bij, want dit festival richt zich vooral op deze hoek van de elektronische muziek. Jij wil wat namen horen? Is goed, pik. Hier een lijstje. Wat dacht je van Carl Cox, Solomun, Tale of Us, Adriatique, Lee Burridge, Jeff Mills, Blawan, Amelie Lens, Boris Brechja, Paul Kalkbrenner, Charlotte de Witte, DVS1, Peggy Gou, Satori en Maceo Plex?

Exit Festival

Mekka van de techno

Precies, daar kun je wel mee mee dachten wij zo. Dat wordt de blaren op de voeten dansen. Exit Festival is uitgegroeid tot het grootste festival van de Balkan en wordt gehouden in het Fort van Petrovaradin in het Servische Novi Sad. Die stad werd dit jaar door Lonely Planet uitgeroepen als een van de Best in Travel cities van 2019, dus kun je die ook gelijk afvinken. Tijdens het eerste weekend van juli draait het hier echter volledig om Exit, wanneer de stad vier dagen lang het decor is als het Europese mekka van de techno.

Crowd op Exit Festival
Crowdy

‘Best Major Festival’

Het festival is in 2000 ontstaan uit een honderd dagen durend studentenprotest tegen de Servische boevenpresident Slobodan Milosevic. Dat ligt alweer een tijdje achter ons, maar dat sociale activisme is nog steeds een belangrijke pijler van de organisatoren. Het festival is in de afgelopen twee decennia uitgegroeid tot een van de grootste van Europa, waarin het meer dan 200.000 mensen in een weekend trekt. Het is niet alleen een van de grootste, het is ook een van de beste festivals die ons continent rijk is, want Exit Festival won al drie keer de award voor ‘Best Major Festival’.

Dance Arena op Exit Festival
Zonsopkomst in de Dance Arena

Dance Arena

Niet in de laatste plaats vanwege de befaamde Dance Arena, een toepasselijke naam, want dit is een van de meest beruchte dansvloeren ter wereld. De grootste dj’s ter wereld hebben hier de zon zien opkomen, terwijl de zware bassen door de gigantische arena ketsen. Zoek maar even op YouTube, dan snap je waar we het over hebben. Exit Festival is dan ook een festival dat loskomt in de nacht en doorgaat tot diep in de middag. Die after kun je laten zitten, want de after is gewoon het festival zelf.

Het moge duidelijk zijn dat dit een van de bruutste festivals ter wereld is en dat je deze ooit een keer bezocht moet hebben. Trommel je beste party maten op, neem vrij van 4 tot 8 juli en boek een ticket naar Belgrado, dit gaat een festival experience worden om nooit meer te vergeten. Tickets en meer info vind je op exitfest.org.

Reageer op artikel:
Technofans moeten naar Exit Festival in Servië
Sluiten