Man rekent uit hoeveel winst je gemaakt zou hebben als je in 2007 Apple aandelen gekocht had

sep 17 2023, 19:25 Entertainment
depositphotos 3856612 l
Dat Apple booming is, hoeven we je natuurlijk niet te vertellen. Eerder deze week kwamen ze weer met de nieuwste telefoons op de proppen en daar hebben we met smacht op gewacht. Maar mocht je bankrekening nee zeggen tegen het nieuwste model, had je een tijdje terug misschien wat beter moeten opletten. Iemand heeft namelijk uitgerekend hoeveel winst je zou hebben gemaakt als je in 2007 in plaats van een iPhone, aandelen van onze Amerikaanse vrienden zou hebben gekocht.
En die winst is niet mals hoor. Sumit Behal zegt op Twitter (X moet je tegenwoordig van Elon zeggen) dat je een flinke zak geld zou hebben gehad als je dat gedaan zou hebben.

Apple Aandelen

De een zit in de bitcoin, de ander in de aandelen. In ieder geval is het hebben van een portfolio een slimme keuze om zo wat geld te kunnen verdienen. Waar je in 2007 nog voor een aantal dollars een stukje Apple kon kopen, is dat tegenwoordig niet meer zo goedkoop. Wanneer je vandaag de dag jezelf mede-eigenaar van Apple wilt noemen, moet je 174,21 dollar stukslaan. Een flinke stijging dus.

Winst

Als je volgens Behal in 2007 17.000 euro, zoveel zou het kosten om alle modellen van de nieuwste iPhone te kunnen kopen, aan aandelen van de tech gigant zou hebben gekocht, zou je nu een schamele winst hebben van, jawel, 367.000.000 dollar. Kaching . Kan je een hoop mee doen hoor. Zoals dit prachtige huis van ome Clooney kopen, of gewoon een hoop iPhones. Kan ook.
Delen met
Ook interessant