WK-voorbeschouwing: Kan Nederland de VS elimineren en doorstoten naar de kwartfinale?

dec 02 2022, 16:00 Entertainment
khalifa international stadium 1
Het kaf is van het koren gescheiden, de knock-out fase van het WK 2022 staat op het punt van beginnen. Nederland neemt het in de achtste finale op tegen de Verenigde Staten. Kunnen de mannen van Louis van Gaal doorstoten naar de laatste acht? Samen met TOTO blikken we vooruit op deze spannende wedstrijd.
Wil je deze achtste finalewedstrijd van Nederland nog spannender maken? Je kunt je nu heel eenvoudig registreren . Als je nieuw bent bij TOTO, en je zet 10 euro in op bijvoorbeeld het Nederlands Elftal, dan ontvang je 50 euro aan Gratis Weddenschappen."
In de groepsfase wist Nederland weinig indruk te maken met het spel, maar eindigde het wel gewoon als winnaar in groep A. In de eerste wedstrijd werd Senegal door twee doelpunten in de slotfase verslagen, waarna er gelijk werd gespeeld tegen Ecuador. De eerste plek werd veiliggesteld middels een zakelijke 2-0 overwinning op gastland Qatar.

Man in vorm

Het door Louis van Gaal uitgedokterde 5-3-2 systeem sprankelt nog niet, met als gevolg veel kritiek van analisten als Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay en Marco van Basten. Maar kunnen we van deze selectie wel weergaloos voetbal verwachten? In onze opinie kunnen we beter realistisch zijn en leren van mentaliteit in landen als Italië en Portugal. Voetbal draait om winnen, niet om wie het mooiste voetbal speelt. En geld winnen met een voorspelling is een leuke bijkomstigheid. Voor de winst van Nederland staat een quotering van 1,97 . In de aanvalslinie hebben we één man in bloedvorm: PSV’er Cody Gakpo is dit WK de belangrijkste man van Oranje en scoorde tot nu toe in elke wedstrijd. Doet ‘ie dat weer tegen de Verenigde Staten? Daar staat een quotering op van 3,6. Of is Memphis Depay voldoende klaargestoomd om nu te gaan schitteren. Op een doelpunt van Memphis staat een quotering van 2,85.

Fit, snel en krachtig

Het Nederlands elftal speelde in de historie nog enkel vriendschappelijke wedstrijden tegen Amerika. De eerste vier werden gewonnen, maar de laatste wedstrijd (in 2015), ging met 3-4 verloren. De Verenigde Staten zijn als tweede in de poule door naar de achtste finale. De VS eindigde met een overwinning op Iran, waar een gelijkspel tegen Engeland en Wales aan vooraf ging. Het elftal van bondscoach Gregg Berhalter maakt een scherpe indruk met hun fitheid, snelheid en kracht. In de vorm van captain Tyler Adams hebben ze een sterke stofzuiger op het middenveld, maar de grote vedette van het land is de behendige Christian Pulisic van Chelsea. Mocht hij het net vinden, dan kun je daar leuk mee verdienen gezien de quotering van 5,5 . Mocht Amerika het Nederlands elftal verslaan, dan kan dat worden gezien als een sensatie gezien de quotering van 4,30 op een zege van de Verenigde Staten. Hierop inzetten, zou de pijn van een eventuele uitschakeling van Oranje wel wat verzachten.

Ongeslagen

Het Nederlands elftal is nog steeds ongeslagen onder bondscoach Louis van Gaal. Door 18 wedstrijden op rij niet te verliezen, is het terug in de top-10 van de wereldranglijst. We vermoeden dat het Oranje nu ook weer gaat lukken, alleen zal het heel veel pijn en moeite gaan kosten. Het kan ook nog uitdraaien op een gelijkspel met een verlening als gevolg. Toch liever het gokje wagen door in te zetten op wie er naar de volgende ronde gaat? Dat kan natuurlijk ook.
Wij zetten in op een 1-0 of 2-1 overwinning voor Oranje, al dan niet na verlenging. Wat voorspel jij voor deze zware pot? Verhoog de spanning en zet in op deze wedstrijd.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+
Delen met
Ook interessant