Timberland lanceert in samenwerking met C.F Stead dikke Suède Icons-collectie

jan 27 , 12:45 Entertainment
s24 stone street 6 inch boot 5
Hoewel het de afgelopen tijd zacht winterweer is geweest, zullen er de komende maanden ongetwijfeld nog koudere dagen aankomen. Dan kun je een vers paar Timberlands aan je voeten wel gebruiken. Onze Amerikaanse vrienden hebben de handen ineen geslagen met Engelse leerlooierij C.F Stead. Samen brengen zij een lekkere collectie op de markt.
Met deze samenwerking lanceert Timberland een aantal iconische modellen in een nieuw, suede jasje. Maak je klaar voor een compleet nieuwe iteratie van een paar klassieke modellen die we allemaal kennen, maar met die kenmerkende Timberland eigenschappen waar we allemaal van houden.

Timberland & C.F Stead

Maak kennis met de Indigo Suede Icons-collectie. De iconische modellen Premium 6-inch boot, Euro Hiker en 3-Eye Lug Handsewn Boat Shoe worden in deze collectie voorzien van een premium Indigo Suede jasje. Speciaal gemaakt door onze vrienden van C.F Stead, die bekend staat dat zij 's werelds beste leersoorten en suède weten te produceren. Lang niet gek, lijkt ons zo.
Maar niet alleen de kwaliteit van de producten is premium te noemen. Door het gebruik van traditionele productietechnieken en pure aniline kleurstoffen, hebben de Britten ook nog rekening gehouden met duurzaamheid en een lange levensduur van de schoen. Buiten goede stijl, zijn deze stappers ook nog eens goed voor het milieu en je portemonnee. Lekker bezig hoor.

Indigo Suede Icons-collectie

Genoeg geluld, laten we nu maar eens die nieuwe modellen van dichtbij bekijken. De Timberland® C.F. Stead Indigo Suede 6-Inch Boot is het paradepaardje van deze collectie. De schoen heeft een zogeheten Anti-Fatigue uitneembare zool en heeft een stoffen voering met maar liefst 400 gram aan isolatie in de schoen. Knappe jongen die daar koude voeten in krijgt.
s24 6 inch boot 7
Dan de Timberland C.F. Stead Indigo Suede Stone Street 6-Inch en Stone Street Boat Shoe. Deze zijn voor alle short kings onder ons, want ook die kenmerkende hoge zool vind je terug op beide schoenen. Mocht je dus als man helaas niet zo lang zijn, met deze stappers snoep je er een paar centimeter bij. Leuk feitje over die zool, is dat het gemaakt is van rubber afkomstig van boerderijen die zich inzetten voor regeneratieve landbouw. Ook hebben beiden schoeisels een memory foam voetbed voor dat ultieme comfort, zodat jij de hele dag op je poten kan blijven staan. Naast het heerlijke comfort, vind je ook die dikke suede terug bij beide schoenen. Maak jij weer even de blits in dit koude winterweer, ouwe stijlicoon.
s24 stone street 6 inch boot 1
In de Timberland C.F. Stead Indigo Suede Euro Hiker vind je een gewatteerde kraag, met volledig gerecycled stoffen voering. Dit allemaal gecombineerd met die avontuurlijke stijl die we normaliter ook kennen van deze patta . Nog op zoek naar een nieuw paar schoenen om stijlvol de bergen beklimmen, zonder koude voeten te krijgen? Je hebt 'm gevonden!
s24 euro hiker 2
Last but not least , de Timberland C.F. Stead Indigo Suede 3-Eye Lug Handsewn Boat Shoe. Een hele mond vol. Het originele model uit 1978 herkennen we bijna niet meer terug, door die moderne twist die beide merken aan deze schoen hebben weten te geven. In deze versie vinden we allereerst een honinggraat lug-bootzool terug. Wat dat precies betekend weten wij ook niet, maar als we de foto's bekijken ziet het er wel dik uit. Prima dan. Verder hebben ze er nog een mocassin bovenstuk erop geplakt en hebben onze vrienden van Timberland en C.F Stead ook nog gedacht aan de details, want als kers op de taart vind je ook nog de rawhide veters terug aan de voorkant van de schoen, een mooie finishing touch.
s24 3 eye lug handsewn boat shoe 2

Kosten

Mocht je interesse hebben in een van deze modellen, moet je wel bereid zijn om tussen de 190 en 230 ballen af te tikken bij het afrekenen. Maar gezien die features en het toffe design, lijkt ons dat geen probleem hoor. De collectie is beschikbaar op de website van Timberland , of bij geselecteerde retailers verdeeld over ons koude kikkerlandje. Degene die nog op zoek zijn naar een stel warme winterstappers, je weet waar je moet zijn!
Delen met
Ook interessant