The dead don't hurt: je nieuwe favoriete western

jun 06 , 19:58 Entertainment
whatsapp image 2024 06 06 at 134323
We hebben allemaal wel een favoriet genre. Soms is het ook wel eens fijn om wat af te wisselen. Westerns zijn je favoriet of je waardeert ze voor een keertje. Deze nieuwe banger van een film sleept je mee in het leven van twee pioniers die knokken voor hun leven en liefde aan de Amerikaanse grens tijdens de burgeroorlog.
Amerikaanse cowboys en wilde avonturen? Klinkt als een uitstekend plan om je brakke zondag mee te vullen. The Dead Don’t Hurt belooft een film te zijn die je niet wilt missen. Verrijkt met topacteurs zoals Vicky Krieps en Danny Huston zal niet zeker niet telleurstellen. In de trailer is ook Viggo "Aragorn" Mortensen te zien, deze man doet veel meer dan alleen maar goed kijken in een cowboyhoed. Hij speelt niet alleen de hoofdrol, maar heeft ook de regie, het script, de muziek en de productie van deze film op zich genomen. Een echte duizendpoot.

The dead don't hurt

We gaan terug naar Californië, 1860. De Frans-Canadese bloemiste Vivienne Le Coudy en de Deense immigrant Holger Olsen ontmoeten elkaar in San Francisco en boem, liefde op het eerste gezicht. Klinkt erg romantisch, maar Vivienne is niet van plan om meteen in het huwelijksbootje te stappen met de lieve veteraan. Ze besluit wel met hem mee te gaan naar het rustige Elk Flats in Nevada, waar ze samen een leventje willen opbouwen.
Maar ja, niks gaat ooit volgens plan. De burgeroorlog breekt uit en Holger besluit in dienst te treden. Vivienne blijft alleen achter en moet zich zien te redden. Dat betekent helaas voor haar opboksen tegen een corrupte burgemeester en zijn machtige zakenpartner Mr. Jeffries, wiens zoon Vivienne maar niet met rust wil laten.
Viev is een krachtige dame die vastbesloten is om voor zichzelf op te komen in een wereld vol meedogenloze mannen. Een beetje girlpower kan geen kwaad, toch? Dus, klaar voor een epische western? The Dead Don't Hurt draait vanaf 6 juni in de Nederlandse bioscopen.
Delen met
Ook interessant