Skateboarden is vanaf 2020 een olympische sport

aug 04 2016, 12:45 Entertainment
tony hawk bcn 2
Terwijl alle ogen op Rio de Janeiro zijn gericht waar de Olympische Spelen op het punt van beginnen staan, daar heeft het Internationaal Olympisch Comité even tussen neus en lippen door bekend gemaakt dat skateboarden vanaf 2020 een olympische sport is.
Naast skateboarden zullen ook karate, sportklimmen en surfen voor het eerst hun opwachting maken tijdens de spelen van Tokio. Honk- en softbal werd in 2008 nog van de kalender verwijderd, maar zal in 2020 weer terugkeren. Dat lijkt ons terecht.
Met de toevoeging van de nieuwe sporten komen er in totaal achttien nieuwe medaille-events bij, waardoor het aantal atleten in Tokio zal toenemen met 474. Dat worden twee extra flatjes in het olympisch dorp. Niet elke sport kreeg goedkeuring. Zo vielen sporten als bowlen en squash af voor een olympische deelname. Jammer, bowlen hadden we toch wel lachen gevonden. Dan hadden wij zelfs met bierbuik nog kans gehad om ooit aan een Olympische Spelen deel te nemen. Dat feest gaat dus niet door.
Het skateboarden zal onder toezicht staan van de Tokyo 2020 Skateboarding Commission. In totaal gaan 80 skaters in op diverse park en street events strijden om de medailles. De beslissing om skateboarden aan de Olympics toe te voegen komt met name door de wens van het IOC om meer jonge kijkers voor het oudste sportevenement ter wereld te regelen.
Hieronder een compilatie van tien epic momenten uit de skateboardhistorie om je alvast een beetje warm te maken.
Delen met
Ook interessant