Jonge ondernemers van Plan B lanceren unieke sneakersok die niet afzakt

mei 10 2023, 21:00 Entertainment
close up plan b origin sneakersok in studio
Het blijft een lastig dilemma: wel of geen enkelsokken? Het is stijlvol als je sokken niet te zien zijn maar niets is vervelender dan van die enkelsokken die de hele tijd afzakken. Herken je de struggle? Dan moet je even kennis maken met Plan B.
Deze sokken zijn speciaal ontworpen om jouw sneakers net even wat beter te presenteren. Door de stijlvolle onderbroekenband aan de bovenkant van de sok zijn ze makkelijk te matchen met jouw sneakers en zakken ze ook nooit meer af. Geen irritant gepeuter in je schoen om je sneakersok omhoog te halen maar juist een fashion statement van jewelste.

Plan B

Het begon als een schoolproject voor de vier oprichters van Plan-B, Jari van den Broek, Harris van Eijk, Niels Fickinger en Willem Moeskops. Een simpel idee leidde tot een eerste prototype van oma en daarna volgde de eerste prijs voor beste studentonderneming van Nederland. Even tussendoor werd ook nog een patent aangevraagd. “Het concept is simpel en relatief makkelijk te kopiëren. Daarom moesten we zorgen dat we ons idee beschermden”, vertelt Willem.
servaas steenbergen blij met zijn nieuwe plan b origin sneakersokken
Foto: Plan B
Zelf hadden de broekies niet het kapitaal om het product ook echt te gaan produceren. Ze trokken de stoute schoenen aan en pitchten het bij de allergrootste sportmerken. Die waren enthousiast, maar vonden het toch een te groot risico. De jongens waren toch overtuigd van hun eigen idee en gingen toch zelf maar aan de slag. Een investeerder geloofde erin en besloot te helpen.

Beloning

“Met het design hopen we de hele sokkenmarkt te veranderen en de standaard van sokken te verleggen”, zegt Harris. “Het is leuk als je vrienden of familie het leuk vinden maar nu stromen er orders binnen uit heel Nederland. Dat streelt het ego wel. Maar het is vooral gewoon de kroon op ons harde werken.”
Plan-B verkoopt de sokken sinds 1 mei 2023 op abonnementsbasis, en het eerste paar is gratis. Op deze manier hoopt de start-up iedereen zo laagdrempelig mogelijk kennis te laten maken met deze totaal nieuwe sokkensensatie. “Ik denk dat je onze sokken nog veel gaat tegenkomen deze zomer wanneer je weer je favoriete festival bezoekt”, glimlacht Niels.
close up origin foto
Foto: Plan B
Delen met
Ook interessant