De Nike Roshe maakt volgens de geruchten deze herfst een comeback

jun 08 2023, 19:00 Entertainment
depositphotos 348062814 s
Bij iedereen die al een paar jaar in sneakers houdt, is de kans groot dat zij zich de Nike Roshe Run nog herinneren. Misschien wel de meest bepalende schoen van 2012 en 2013, de beruchte hardloper van Nike markeerde de eerste stap van veel mensen in de sneakerscene. Helaas raakte het al snel weer uitgespeeld.
Nu Nike zijn focus lijkt te verleggen van Dunks en Jordans, is naar alle waarschijnlijkheid de Roshe het nieuwste nostalgische silhouet geworden dat een revival krijgt.

Roshe One

Hoewel de schoen bij velen geliefd was vanwege zijn betaalbare prijs en simplistische hardloopstijl. In navolging van de houding van de duurdere Nike Flyknit Racer die destijds ook enorm populair was, verloor het zijn momentum aan sneakers zoals de door Ye goedgekeurde adidas UltraBOOST. Mensen als zagen de Roshe Run als een meme en vergeleken het paar met 'de meest swagless homie'.
Nu omgedoopt tot de Roshe One, is de sokachtige sneaker het onderwerp van menig comeback-gerucht. De schoen werd wel nog steeds geproduceerd als onderdeel van Nike's Golf-lijn. De hoofdversie krijgt geen echte update voor 2023, zo behoudt het zijn mesh-bovenwerk, schuimzool en touwveters. Hopelijk wil dat zeggen dat de prijs ook redelijk vergelijkbaar zal zijn, en een andere budgetvriendelijke optie biedt in deze barre tijden betreft kosten.

Revival

Dit is niet de eerste poging van Nike zijn om de Roshe een nieuw leven in te blazen. De sportkledinggigant probeerde het ook met Roshe Two een paar jaar geleden. En zoals je waarschijnlijk wel doorhad, waren ze niet erg succesvol. Maar we kennen allemaal het gezegde: driemaal is scheepsrecht. Er wordt verwacht dat de Roshe een grote terugkeer zal hebben en in verschillende kleurstellingen zal verschijnen tijdens het herfstseizoen van 2023. Laten we wel hopen dat Nike het niet gaat overdrijven, want een overload aan roshes was de oorzaak van het gehypte tijdperk van de schoen. We weten ook hoe dat allemaal afliep.
Delen met
Ook interessant