Nederlandse gokkers krijgen tonnen aan geld terug na gewonnen rechtszaak

apr 17 , 20:58 Entertainment
depositphotos 82878786 xl
Een flinke overwinning voor twee Nederlandse gokkers uit Almelo en Staphorst. De gokkers krijgen hun verloren inzet terug van online gokreuzen Pokerstarts en Bwin na een gewonnen rechtszaak. Een flinke financiële meevaller, dat de twee gokkers zeer op prijs stellen!
Het gokken gebeurde jaren geleden, toen het nog illegaal was in Nederland. Bij bedrijven Pokerstars en Bwin was dit al wel mogelijk, maar allebei hadden ze geen vergunning. De uitspraak van de rechter was dan ook vernietigend voor de gokpaleizen.

Met winst naar huis

Tot 1 oktober 2021 was het verboden om online te gokken. Stiekem was dit al wel mogelijk bij Bwin en Pokerstars. De twee gokkers uit Almelo en Staphorst hadden voor flinke bedragen gegokt. In een periode van 2006 en 2021 heeft de gokker uit Almelo maar liefst 216.000 euro vergokt. Bij de gokker uit Staphorst was het bedrag iets lager. In een periode van 2018 tot 2019 is er meer dan 187.000 euro vergokt. De bedragen zijn hun inzet minus opbrengsten.
Volgens de rechtbank in Overijssel hebben de gokkers te horen gekregen dat de overeenkomsten nietig zijn. Hierdoor zijn Bwin en Pokerstars verplicht de ingelegde bedragen terug te betalen. Volgens de advocaat is het ‘baanbrekend’ dat er wordt bepaald dat een illegaal online casino de volledige inzet moet terugbetalen.

Niet zonder gevolg

Voor allebei de gokpaleizen is het een flinke tegenvaller. De gevolgen zijn groot, vertelt jurist Jude Leistra. Deze gokkers zijn namelijk niet de enige dupeerden. ‘Er wachten nog veel aanvragen. Naar verluidt zijn er zo’n honderd aanvragen per week.’
Heb jij dus nog geld ingezet toen online gokken nog illegaal was? Misschien heb je nog kans op het terugkrijgen van je inzet. Misschien lukt het niet, maar het is het proberen waard! Wellicht ben je net als deze heren toch weer een stukje rijker.
Delen met
Ook interessant