Na 6 jaar staan Federer en Nadal weer tegenover elkaar in een Grand Slam finale

jan 27 2017, 14:49 Entertainment
roger federer rafael nadal australian open 759077
The Return of the Legends , het zou zomaar de titel van een nieuwe Hollywood superheldenfilm kunnen zijn, maar het gaat in dit geval over tennis. Federer en Nadal gaan het namelijk voor het eerst sinds Roland Garros in 2011 weer tegen elkaar opnemen in een finale van een Grand Slam.
Rafael Nadal heeft zojuist in een zinderende vijfsetter van Dimitrov gewonnen, terwlijk Roger Federer gisteren al de finale van de Australian Open door Stan Wawrinska in vier sets te kloppen. Daardoor staat de Zwitser voor de 28e(!1!!) keer in de finale van een Grand Slam.
De rivalen van weleer stonden in het verleden acht keer eerder tegenover elkaar in een grandslamfinale. Garantie voor heroïsche potjes. De laatste jaren hadden beide tennissers het, mede door hardnekkige blessures, lastig. Beiden stonden tijdens de Australian Open in 2014 voor het laatst in de halve finale van een Grand Slam. ‘Het is nu lastiger om de halve finale van een Grand Slam te halen dan in het verleden. Er staat momenteel een heel goede generatie op. Een paar jaar geleden was dat anders, maar nu zijn er veel goede, jonge spelers," aldus de 30-jarige Spanjaard.
Rafa laat zich verder nog lovend over zijn opponent. 'Wat er aan de andere kant van het schema gebeurt, is goed voor het tennis. Het is mooi dat Roger er weer staat na een lange blessureperiode en nadat veel mensen zeiden dat hij niet meer terug zou keren aan de top. Nou, hij is er nog en kan weer Grand Slams winnen. Dat is goed voor de fans, want Roger is een legende.'
Federer won tot nu toe zeventien keer een Grand Slam, Nadal pakte er veertien. Beide behoren tot de grootste tennissers ooit. De kans is groot dat de laatste titanenstrijd ooit wordt tussen Federer en Nadal. Wij hopen op een bloedstollende vijfsetter met rally's als in de finale van de Australian Open in 2009.
En laten we vooral deze video niet vergeten. All time classic.
Delen met
Ook interessant