Max Verstappen wil een andere F1-auto

jul 08 2023, 18:00 Entertainment
depositphotos 235120736 xl 1
De Formule 1-auto waar Max Verstappen dit seizoen in rijdt, is de beste die hij ooit gehad heeft. De bolide resulteerde in zeven overwinningen in de eerste negen races. De andere twee werden gewonnen door zijn ploeggenoot Sergio Pérez, die dus ook in een Red Bull rijdt. Toch is Max niet tevreden: hij zou heel graag in een hele andere auto stappen. En de aanpassingen die hij voor ogen heeft zullen de F1-fans wel kunnen bekoren.
Dit vertelt onze nationale kampioen allemaal in een interview met Motorsport.com . Hij heeft wilde plannen die de races ongetwijfeld leuker zouden maken. Of het zo ver komt is nog de vraag.

De ideale auto van Max Verstappen

Allereerst wil Max weer terug naar de V8-motor. Ja!!! Dat zal de eerste gedachte van menig fan zijn. Eindelijk weer dat heerlijke gebrul van gigantische motoren. Alleen is dat niet de reden voor Max. “Ik zou een streep door de hybride zetten. In een V8 verbaast het me altijd weer hoe soepel de motor aanvoelt. De overbrenging gaat zo moeiteloos, met op- en terugschakelen. Veel natuurlijker dan nu”, vertelt Max.
Ook is Verstappen geen fan van de nieuwe, grote wielen. Met de kleintjes van eerst zag je meer in bochten. Ook is inhalen nu te ingewikkeld geworden omdat de auto’s te gestroomlijnd worden. In 2026 krijgen ze juist nóg minder luchtweerstand, dan wordt het nog lastiger. Als het aan Max ligt, krijgen de auto’s juist meer luchtweerstand. Dan is inhalen makkelijker en komt dat minder aan op DRS.
Tot slot zou Max ook graag nog wat aan het gewicht van zijn raket schaven. Al beseft hij ook dat dat lastig gaat door alle veiligheidsmaatregelen. “Maar ze zijn nu echt te zwaar”, vindt hij. In 2026 lijken de auto’s juist nog verder van dit Verstappen-ideaalplaatje te geraken. Daarover liet Max na zijn gewonnen GP in Oostenrijk ook al zijn onvrede blijken.
Delen met
Ook interessant