Dit kan je verwachten van de aanstaande iPhone 15 Ultra

sep 08 2023, 13:36 Entertainment
depositphotos 674301904 l
Het is bijna weer zover, we kunnen bijna weer aan de slag met de nieuwe telefoons van ome Apple. September is in ieder geval altijd een spannende maand voor alle Apple-liefhebbers. Het is de tijd waarin de Amerikaanse techgigant de nieuwe toestellen presenteert en, even later, lanceert. Dit jaar is het niet anders en kunnen we weer een nieuw model verwachten.
Waar Apple de afgelopen jaren de ‘Pro’ en ‘Pro Max’ modellen heeft geïntroduceerd, is het dit jaar de tijd voor het nieuwe ‘Ultra’ model. Deze zou het ‘Pro Max’ model moeten vervangen, want de naam ‘Pro Max’ zou volgens de Amerikanen ‘niet onderscheidend’ genoeg zijn van het ‘Pro’ model. Wat dat precies inhoudt weten we ook nog niet, maar daar komen we op 12 september vanzelf achter. In ieder geval is uit dit idee de iPhone 15 Pro Max ontstaan.

Camera

Prima dat er een nieuw, en vooral duurder, model komt. Maar wat is nu het verschil tussen de twee? Dat is in dit geval de camera. De camera van Pro en Ultra hebben weliswaar allebei dezelfde megapixels, maar die van de Ultra heeft een zogeheten periscooplens (waar we al eerder over hebben geschreven ) waarmee je dus zonder kwaliteitsverlies tot wel 6x kan inzoomen. Mocht je nog opzoek zijn naar een nieuw speeltje om mensen nog beter mee te kunnen stalken, je hebt ‘m gevonden .

Features

Maar niet alleen de camera is nieuw bij de iPhone 15 Ultra. Zo is het ontwerp nog beter gemaakt en spelen er geruchten dat de behuizing van titanium gemaakt zou zijn. Dat is een stuk steviger materiaal dan wat er in de eerdere modellen verwerkt zat. Je wordt dus na een avondje zuipen niet zo snel meer wakker met een kapotte telefoon.
Het nieuwe paradepaardje van Apple heeft daarnaast ook het inmiddels door de EU verplichte USB-C aan boord en verwacht TF Securities-analist Ming-Chi Kuo dat de ‘Pro’ en ‘Ultra’ modellen solid state -knoppen krijgen. Dit is geen knopje meer wat je ouderwets kan indrukken, maar geven de knopjes een voelbare feedback als je ze aanraakt. Iets wat we ook al zagen bij de Touch ID knop van een aantal jaar geleden. Handig.

Prijzen

We weten allemaal dat de telefoons van Apple stikduur zijn en dat zal dit jaar ook niet anders zijn. Het goedkoopste model van de nieuwe serie begint vanaf ongeveer 1000 euro, maar we verwachten dat het Ultra model richting de 1500 euro gaat. Laat staan wat de prijs is voor de variant met het meeste geheugen.
Delen met
Ook interessant