Moddervette beer Hank the Tank geniet van het leven in nieuw onderkomen

aug 21 2023, 12:00 Entertainment
hank tank 1
Het gaat goed met Hank the Tank. De beer die een gebied in Californië terroriseerde met talloze inbraken is een paar weken geleden gevangengenomen en maakt het goed in haar nieuwe verblijf waar ze meer dan genoeg eten krijgt. Ze? Jawel, Hank blijkt een vrouwtje te zijn en wordt inmiddels Henrietta genoemd.
Waarschijnlijk heb je al eens van Hank the Tank gehoord, een moddervette beer die constant aan het inbreken was in huizen rondom South Lake Tahoe in Californië. Dit gebeurde door het forceren van deuren waarna woningen werden geplunderd voor al het voedsel, van cornflakes tot pizza. De beer kreeg hierdoor (te) veel calorieën binnen en groeide uit tot een gigantisch exemplaar van 220 kilo. Ter vergelijking: gemiddeld worden dit soort beren slechts 40 tot 180 kilo. Na vele klachten werd besloten de beer gevangen te nemen en na ruim een jaar zoeken gebeurde dit op 4 augustus. Inmiddels leeft Hank/Henrietta in een opvangcentrum voor wilde dieren en daar geniet ze volop van het leven, zo laat The Wild Animal Sanctuary weten. Gelukkig maar, want eerst liep ze het gevaar neergeschoten te worden.
Hoewel ze op haar hoogtepunt veel te dik werd, ging het niet zo goed met Henrietta toen ze werd gevonden, ze was namelijk erg vermagerd. Ook was ze samen met haar drie welpen die een andere opvanglocatie hebben gekregen. Men verwacht dat deze welpen niet in huizen zullen inbreken en jong genoeg zijn om heropgevoed te worden. Uiteindelijk is het dan de bedoeling dat ze weer in vrijheid gaan leven. Voor Henrietta gaat dit niet meer gebeuren, deze serie-inbreekster gaat de rest van haar leven doorbrengen op een groot terrein waar ze met andere beren kan chillen.
Check hieronder nog wat beelden van Henrietta:
Delen met
Ook interessant