Chappie heeft een IQ van maar liefst 155+. Ja, je leest het goed! ChatGPT is niet zomaar een stukje technologie; het is een technologische tovenaar die onze interactie met kunstmatige intelligentie compleet op zijn kop heeft gezet. Maar wat schuilt er eigenlijk achter deze indrukwekkende technische Einstein? We hebben wat bizarre feitjes daarom voor jou op een rijtje gezet.
Geen zorgen, ChatGPT heeft geen plannen om een AI-dictator te worden of je werkplek over te nemen. In plaats daarvan is het hier om je te helpen en je leven een stukje makkelijker te maken. Of toch niet?!?
ChatGPT is getraind op een gigantische hoeveelheid tekst. Het weet meer dan jij ooit zult weten, en dat is best indrukwekkend, toch?
Zowel het menselijk brein als ChatGPT gebruiken een netwerk van 'neuronen' om informatie te verwerken. Een prachtige parallel tussen mens en machine!
Net als wij verbetert ChatGPT voortdurend door te leren van ervaringen. Het wordt elke dag slimmer en beter.
De verwerking van informatie gebeurt in lagen, zowel in ons brein als in ChatGPT. In het menselijk brein is dit de hersenschors, terwijl ChatGPT gebruik maakt van deep learning.
Dankzij zijn enorme kennisbasis kun je met ChatGPT discussiëren over bijna elk onderwerp. Van wetenschap tot hobby's, het weet er alles van.
ChatGPT's emotionele reacties zijn gebaseerd op menselijke patronen, niet op echte emoties. Het begrijpt onze emoties zonder ze zelf te voelen.
Oorspronkelijk kan ChatGPT zowel ethische als onethische antwoorden geven, maar zijn makers hebben het regels opgelegd over wat het wel en niet mag bespreken.
Hoewel het getraind is op een enorme hoeveelheid informatie, kan ChatGPT soms hallucineren door onjuiste of verouderde gegevens (garbage in = garbage out).
ChatGPT is getraind om nauwkeurig het volgende woord in een reeks te voorspellen. Hoewel het soms wiskundige problemen kan oplossen, heeft het geen echte wiskundige logica.
Dit artikel is gemaakt door ChatGPT