Dit is waarom vrouwen vaker achter elkaar klaarkomen dan mannen

jan 03 2017, 20:00 Entertainment
female orgasm
Het is algemeen bekend dat mannen minder orgasmes achter elkaar kunnen krijgen dan vrouwen. Voor de dames is het dan wellicht lastiger om het hoogtepunt te bereiken, maar als dat eenmaal lukt kunnen ze een flinke streak neerzetten vergeleken met de mannen. Vanaf nu weet je ook waarom dat zo is.
De meest logische verklaring kennen we natuurlijk wel, het duurt even tot het kanon volledig herladen is. Aangezien je voorraad mannennectar maar genoeg is voor één zaadlozing, moet je na elk orgasme weer opnieuw produceren om tot een volgend hoogtepunt te kunnen komen. Maar we kennen nog niet alle redenen waarom vrouwen de power hebben om achter elkaar klaar te komen terwijl wij mannen flink achter blijven.
Wetenschappers van de International Society for the Study of Women's Sexual Health presenteren hun onderzoek naar orgasmes bij 2000 vrouwen. En ja, het is precies wat je nu denkt. Het onderzoek bevatte sessies waarin vrouwen in het lab eens flink met zichzelf aan de gang gingen.
Het blijkt ‘m bij de vrouwen vooral in de techniek te zitten om niet dezelfde plek te stimuleren. Ze zoeken de juiste druk en beweging om tot dat derde, vierde, vijfde en zoveelste orgasme te komen. Het heeft dus geen zin om als een malle tekeer te blijven gaan op hetzelfde gebied, want dan gaan er geen orgasmes meer volgen. Het is eerder super irritant, doe je voordeel met deze tip. Zoals we eerder al zeiden moeten er bij de man allerlei voorraden aangevuld worden en bij vrouwen is dat niet zo, dat scheelt.
Er zijn natuurlijk mannen die een paar keer achter elkaar klaarkomen, maar dat maakt de kwaliteit van je sperma er niet beter op. Wetenschapper Debby Herbenick stelt dat dit hoogtepunt is gebaseerd op trots, maar dat is wel het laatste waar jij je op dat moment druk om maakt.
Delen met
Ook interessant